Claudiu Zamfir

Fonduri de până la 60.000 Euro pentru firme IT din Cluj și alte județe

Thumbnail

Firmele mici și mijlocii (IMM) de tehnologie din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest pot obține fonduri nerambursabile de până la 60.000 euro fiecare pentru transfer tehnologic, într-un apel de proiecte pentru care s-a anunțat perioada de înscrieri.

În cadrul proiectului de finanțare BOWI se pot înscrie AICI IMM-uri, dar și companii mari din județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, în perioada 8 iunie - 15 septembrie 2020.

IMM-urile pot accesa fonduri de până la 60.000 euro dintr-un buget total de 240.000 euro disponibil pentru România, au informat organizatorii într-un comunicat remis StartupCafe.ro. Cu aceste fonduri vor fi finanțate experimente de transfer tehnologic pentru o durată de 10 luni.

Proiectul BOWI este derulat de Transilvania Digital Innovation Hub împreună cu parteneri din Germania, Finlanda, Olanda, Spania, Letonia, Norvegia, Bulgaria, Cehia, Polonia și  Lituania.

Coordonarea apelului de finanțare în România este asigurată de către Transilvania Digital Innovation Hub prin clusterul Transilvania IT.

Propunerile de proiecte trebuie să abordeze tehnologii și sisteme din următoarele domenii tehnologice:

  • Artificial Intelligence;
  • Advanced or High-performance Computing;
  • Cloud Computing;
  • Digital twins, data sharing, autonomous factories;
  • Internet of Things

În cadrul apelului vor fi alese patru proiecte pentru desfășurarea experimentelor care vor fi susținute de hubul de inovare digitală (DIH) local. În România, suportul tehnic și antreprenorial va fi asigurat de Transilvania DIH alături de RWTH (Universitatea Tehnică din Aachen).

Parallax

Vizualizari
1251
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri