Claudiu Zamfir

500 milioane Euro pentru startup-uri tech, prin două fonduri europene de investiții

Thumbnail

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc prin două fonduri de investiții în valoare totală de 500 de milioane de euro, lansate pe continent.

Firma de investiții franceză Serena Capital a lansat un fond de 300 de milioane de euro pentru investiții de venture capital în startup-uri IT din Franța și din restul Europei. Investitorii caută startup-uri early-stage din domenii ca:

  • software as a service (SaaS),
  • deeptech,
  • date și inteligență artificială,
  • jocuri video,
  • fintech (domeniul financiar) și insurtech (domeniul asigurărilor),
  • tehnologii pentru consumatori.

Din 2008, de când a fost fondată, firma de Serena Capital a investit în zeci de startup-uri de tehnologie, printre care și „unicornul” francez Dataiku, specializat în predicții statistice pe bază de inteligență artificială și machine learning.

Cei de la Serena au biroul principal la Paris și pot fi contactați online la e-mail: contact@serena.vc .

200 milioane Euro pentru startup-uri care se ocupă de orașele noastre

Celălalt fond de investiții european lansat zielele acestea se numește 2150 și caută startup-uri care dezvoltă tehnologii ce „vor face mediul nostru urban mai eficient, rezilient și sustenabil”. Mai concret, fondul investește în startup-uri propech (tehnologii în sectorul imobiliar), smart city (pentru orașele viitorului), cleantech (tehnologii ecologice) etc.

Fondul de investiții a acumulat deja 130 de milioane de euro la first close și țintește un capital total de 200 de milioane de euro.

În anul 2020, investitorii de la 2150 au participat la o rundă de finanțare îm startup-ul CarbonCure, alături de Climate Pledge Fund - fondul de investiții al Amazon, Breakthrough Energy Ventures - fond de investiții susținut de miliardarul Bill Gates, precum și de Climate Innovation Fund - fond de investiții al Microsoft. Startup-ul canadian, care dezvoltă tehnologii de reducere a emisiilor de carbon din industria cimentului, a fost ajutat astfel să pătrundă pe piața din Europa.

Investitorii 2150 au birouri la Londra, Berlin și Copenhaga și pot fi contactați online AICI.

Parallax

Vizualizari
3756
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri