35.000 Euro, fonduri europene pentru români care se întorc din străinătate, să-și deschidă mici afaceri în România
Claudiu Zamfir

35.000 Euro, fonduri europene pentru români care se întorc din străinătate, să-și deschidă mici afaceri în România

Thumbnail

Românii plecați la muncă în străinătate și care se întorc în țară pot obține fonduri nerambursabile de 35.000 de euro plus cursuri de antreprenoriat, pentru a-și deschide mici afaceri în România, într-unul dintre proiectele pe fonduri europene din linia de finanțare Diaspora Start-up, au informat joi organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Grupul EDUCATIVA, REVIRO, Impact Hub Bucharest și GEA Strategy & Consulting lansează, sub titulatura, RO-WIN – Succes în România, proiectul european în care selectează antreprenori aspiranți, care să fie ajutați să deschidă afaceri non-agricole în mediul urban.  

Înscrierile se fac pe site-ul programului, AICI , însă ccei interesați vor trebui să ceară detalii de la organizatori privind condițiile de eligibilitate, care țin inclusiv de locul de domiciliu, conform schemei de minimis din schema de finanțare Diaspora Start-up.

La finalul programului, o parte dintre cei selectați vor primi, în baza unor planuri de afaceri, granturi de pânî la 35.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii, în anuite condiții.

În plus față de granturile în valoare de 35.000 de euro fiecare, se vor oferi, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest, un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro.

Atât cursul cât și serviciile de mentorat/consiliere reprezintă etape esențiale ale programului de finanțare, experții RO-WIN ajutându-i pe beneficiari să își pregătească planul de business, dar și să facă față cu succes tuturor provocărilor pe care le vor întâmpina pe parcursul implementării ideilor de afaceri.
 
Proiectul a început în 15 septembrie 2017 și va ține până în 14 septembrie 2020 și presupune trei etape:  

  • 1) Informare și pregătire  Echipa RO-WIN va oferi potențialilor beneficiari toate informațiile necesare cu privire la beneficiile demarării unei afaceri în România. Ei vor organiza multiple evenimente internaționale prin care românii din Diaspora vor fi informați despre drepturile, beneficiile și obligațiile participanților la proiect.  

 

  • 2) Curs de formare antreprenorială  Persoanele înscrise vor participa la un curs online despre antreprenoriat, organizat de experții de la Impact Hub Bucharest și desfășurat în perioada 15 februarie -15 august 2018. Cursul va fi un instrument practic și va conține module de marketing și cercetarea pieței, formularea modelelor de business, planificare financiară etc, esențiale pentru o bună structurare și documentare a unui plan de afaceri.

 

  • 3) Mentorat/Consiliere  Din rândul absolvenților cursului, se vor selecta 36 de planuri de afaceri ce vor beneficia de mentorat și consiliere pentru înființarea firmelor și demararea activității.  

 
„Bazându-ne pe experiența de a susține business-uri la început de drum, pentru a avea cel mai bun start, imediat după deschiderea firmei, beneficiarii vor semna contractul de subvenție și vor începe să primească prima tranșă de bani, în valoare de 26.000 euro” - promit organizatorii.

RO-WIN spune că vine în ajutorul beneficiarilor și prin utilizarea Startarium - platforma online educațională și de acces la finanțare pentru inițiativele antreprenoriale românești. Platforma este dezvoltată de Impact Hub Bucharest și are în prezent peste 10.000 de utlizatori înregistrați. Beneficiarii programului vor avea acces la rețelele profesionale ale celor patru parteneri.  
 
Pe lângă consilierea inițială care asigură suport pentru noii antreprenori, afacerile vor beneficia și de o perioadă de monitorizare de cel puțin 12 luni care va asigura sustenabilitatea companiilor și a locurilor de muncă create pe o piață competitivă.    

Proiect cofinanțat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”

Citește mai multe despre banii din Diaspora Start-up:

Vizualizari
28813
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Enoiu
Costel
Bună ziua! Vreau să mă întorc în România și să mă apuc de niște afaceri! Bar,Magazin,Spălătorie, Ce trebuie să fac? Și de ce am nevoie? Astept un raspuns, Mulțumesc!
poza de profil
Nicoleta
Lazar
Muncesc în Italia și vreau sa mă întorc acasă sa încep o afacere ? O spălătorie de mașini în Iași. Mulțumesc ,aștept răspuns.
poza de profil
Angela
Flamind
As vrea sa ma întorc în țară pentru a-mi deschide o mica afacere,aș dori să fiu contactată daca se poate pentru informatii,cu respect!
poza de profil
Ignat
Ioan
Buna seara ma numesc ignat ioan am 32 de ani locuiesc în italia a-si dori sa mă întorc în românia si vroiau să pornesc o mica afacere in agrigultura
De început vroiau să plantez pe un hectar capsuni cum a-si putina să beneficiez de o finanțare europiana mă puteți ajuta aștept un sms de la dumneavoastra...
Vă doresc toate cele bune.
poza de profil
vasile aurel
nicolae
Nicolae aurel .noroc bun sunt un fost miner de la lupeni sunt plecat in italia cu familia sotiia si 2copii de aprox 15 ani vreau sa ma intorc acasa in roamnia ...eu ma ocup cu construtiele sotia lucreaza in agricultura ce tre sa facem ...astept raspunsul vostru
poza de profil
Dragos Marius
Betea
Buna ziua! Vreau sa ma intorno in Romania si asi vrea sa imi deschid o afacere. Ce trebuie sa fac? Ce am nevoie pentru a obtine fonduri europene. Aspetto un raspuns
poza de profil
Dan teodor
militaru
Buna ziua sunt in germania si a-si vrea să vin în românia sa imi deschid o mică afacere cu legume a-si avea nevoie de bani sa pot sa imi cumpăr teren si sa pot sa imi cumpăr utilajele de care am nevoie am puțină experiență cu legumele si a-si vrea să fac sere aștept un răspuns multumesc
poza de profil
Dan teodor
militaru
Buna ziua sunt in germania si a-si vrea să vin în românia sa imi deschid o mică afacere cu legume a-si avea nevoie de bani sa pot sa imi cumpăr teren si sa pot sa imi cumpăr utilajele de care am nevoie am puțină experiență cu legumele si a-si vrea să fac sere aștept un răspuns multumesc

- Ultimele știri -

Cookie Settings