Claudiu Zamfir

35.000 Euro, fonduri europene pentru români care se întorc din străinătate, să-și deschidă mici afaceri în România

Thumbnail

Românii plecați la muncă în străinătate și care se întorc în țară pot obține fonduri nerambursabile de 35.000 de euro plus cursuri de antreprenoriat, pentru a-și deschide mici afaceri în România, într-unul dintre proiectele pe fonduri europene din linia de finanțare Diaspora Start-up, au informat joi organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Grupul EDUCATIVA, REVIRO, Impact Hub Bucharest și GEA Strategy & Consulting lansează, sub titulatura, RO-WIN – Succes în România, proiectul european în care selectează antreprenori aspiranți, care să fie ajutați să deschidă afaceri non-agricole în mediul urban.  

Înscrierile se fac pe site-ul programului, AICI , însă ccei interesați vor trebui să ceară detalii de la organizatori privind condițiile de eligibilitate, care țin inclusiv de locul de domiciliu, conform schemei de minimis din schema de finanțare Diaspora Start-up.

La finalul programului, o parte dintre cei selectați vor primi, în baza unor planuri de afaceri, granturi de pânî la 35.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii, în anuite condiții.

În plus față de granturile în valoare de 35.000 de euro fiecare, se vor oferi, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest, un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro.

Atât cursul cât și serviciile de mentorat/consiliere reprezintă etape esențiale ale programului de finanțare, experții RO-WIN ajutându-i pe beneficiari să își pregătească planul de business, dar și să facă față cu succes tuturor provocărilor pe care le vor întâmpina pe parcursul implementării ideilor de afaceri.
 
Proiectul a început în 15 septembrie 2017 și va ține până în 14 septembrie 2020 și presupune trei etape:  

  • 1) Informare și pregătire  Echipa RO-WIN va oferi potențialilor beneficiari toate informațiile necesare cu privire la beneficiile demarării unei afaceri în România. Ei vor organiza multiple evenimente internaționale prin care românii din Diaspora vor fi informați despre drepturile, beneficiile și obligațiile participanților la proiect.  

 

  • 2) Curs de formare antreprenorială  Persoanele înscrise vor participa la un curs online despre antreprenoriat, organizat de experții de la Impact Hub Bucharest și desfășurat în perioada 15 februarie -15 august 2018. Cursul va fi un instrument practic și va conține module de marketing și cercetarea pieței, formularea modelelor de business, planificare financiară etc, esențiale pentru o bună structurare și documentare a unui plan de afaceri.

 

  • 3) Mentorat/Consiliere  Din rândul absolvenților cursului, se vor selecta 36 de planuri de afaceri ce vor beneficia de mentorat și consiliere pentru înființarea firmelor și demararea activității.  

 
„Bazându-ne pe experiența de a susține business-uri la început de drum, pentru a avea cel mai bun start, imediat după deschiderea firmei, beneficiarii vor semna contractul de subvenție și vor începe să primească prima tranșă de bani, în valoare de 26.000 euro” - promit organizatorii.

RO-WIN spune că vine în ajutorul beneficiarilor și prin utilizarea Startarium - platforma online educațională și de acces la finanțare pentru inițiativele antreprenoriale românești. Platforma este dezvoltată de Impact Hub Bucharest și are în prezent peste 10.000 de utlizatori înregistrați. Beneficiarii programului vor avea acces la rețelele profesionale ale celor patru parteneri.  
 
Pe lângă consilierea inițială care asigură suport pentru noii antreprenori, afacerile vor beneficia și de o perioadă de monitorizare de cel puțin 12 luni care va asigura sustenabilitatea companiilor și a locurilor de muncă create pe o piață competitivă.    

Proiect cofinanțat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”

Citește mai multe despre banii din Diaspora Start-up:

Parallax

Vizualizari
55810
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Enoiu
Costel
Bună ziua! Vreau să mă întorc în România și să mă apuc de niște afaceri! Bar,Magazin,Spălătorie, Ce trebuie să fac? Și de ce am nevoie? Astept un raspuns, Mulțumesc!
poza de profil
Nicoleta
Lazar
Muncesc în Italia și vreau sa mă întorc acasă sa încep o afacere ? O spălătorie de mașini în Iași. Mulțumesc ,aștept răspuns.
poza de profil
Angela
Flamind
As vrea sa ma întorc în țară pentru a-mi deschide o mica afacere,aș dori să fiu contactată daca se poate pentru informatii,cu respect!
poza de profil
Ignat
Ioan
Buna seara ma numesc ignat ioan am 32 de ani locuiesc în italia a-si dori sa mă întorc în românia si vroiau să pornesc o mica afacere in agrigultura
De început vroiau să plantez pe un hectar capsuni cum a-si putina să beneficiez de o finanțare europiana mă puteți ajuta aștept un sms de la dumneavoastra...
Vă doresc toate cele bune.
poza de profil
vasile aurel
nicolae
Nicolae aurel .noroc bun sunt un fost miner de la lupeni sunt plecat in italia cu familia sotiia si 2copii de aprox 15 ani vreau sa ma intorc acasa in roamnia ...eu ma ocup cu construtiele sotia lucreaza in agricultura ce tre sa facem ...astept raspunsul vostru
poza de profil
Dragos Marius
Betea
Buna ziua! Vreau sa ma intorno in Romania si asi vrea sa imi deschid o afacere. Ce trebuie sa fac? Ce am nevoie pentru a obtine fonduri europene. Aspetto un raspuns
poza de profil
Dan teodor
militaru
Buna ziua sunt in germania si a-si vrea să vin în românia sa imi deschid o mică afacere cu legume a-si avea nevoie de bani sa pot sa imi cumpăr teren si sa pot sa imi cumpăr utilajele de care am nevoie am puțină experiență cu legumele si a-si vrea să fac sere aștept un răspuns multumesc
poza de profil
Dan teodor
militaru
Buna ziua sunt in germania si a-si vrea să vin în românia sa imi deschid o mică afacere cu legume a-si avea nevoie de bani sa pot sa imi cumpăr teren si sa pot sa imi cumpăr utilajele de care am nevoie am puțină experiență cu legumele si a-si vrea să fac sere aștept un răspuns multumesc
poza de profil
Ursache
Sebastian Constantin
Bună ziua ! Sunt stabilit în Italia de mai mulți ani şi aş dori să mă reîntorc acasă cu familia şi să deschidem o mică afacere cu accesarea fondurilor europene sau de la guvern. Cum putem să accesăm sau prin cine am putea să luăm legătura de a aveva mai multe detalii şi informații? Vă mulțumesc , aştept răspuns.
poza de profil
Costica
Tudor
Buna ziua sunt interesat de aceasta finantare Europeana si multumesc frumos o zi frumoasa si tot ce va doriti sa fie cu succes multa sanatate si o zi frumoasa
poza de profil
Hutan
Mariana
Bunaseara
Ma numesc Hutan Mariana locieesc in It de 12 ani dores sa ma intorc acasa as dori sa deschid un magazin mixt la mine in sat dar am nevoie de ajutorul dumneavoastra
Va rog daca ma puteti ajuta sa imi realizez acest vis voi veni acasa pentru todeauna
De unde trebuie sa incep am
Nevoie de ajutirul dumneavoastra
Astept raspuns
Va multumesc anticipat
poza de profil
Ion
Ifrim
Lucrez in spania de ,15ani.am plecat prin desfiintarea iIAS-eurilor a femelor viticole de bunicutu Ilici-cu.In agricultira nu sa inteleg?zice non agricole.As vre cresterea de fazani struti si pauni la tara da pustiit totul.Am multe calificari.intre toate.macelar.strung si freza.titulo de escavatoare si vehicole.automatism electricitate .lic agricol.etcAcu lucrez in spattii verzi si mutanza am societate .ce as putea face ?
poza de profil
Ion
Ifrim
Problema e ca dupa 15-16ani de pribegie lucrind pentru altii prin strsinatati sintem rupti de realitate
poza de profil
Ifrim
Adrian
Buna ziua.
Sunt plecat cu familia in UK de 16 si ne-a cam ajuns sa tot fim plecati printre strain.Planutile noastre sunt de a revenue inapoi acasa si de a ne apuca de o afacere . Ce as vrea eu sa fac este sa reusesc sa pot deschide o fabricuta de mobila bazandu-ma pe experienta pe care o am de peste 10 ani in domeniu de la proiectare pana la finalizare pe CNC .
Cum as putea obtine mai multe detalii despre finantare fonduri europene ?
Multumesc frumos
poza de profil
Burca
Iulian
Buna ziua as vrea sa Vin acasa din Spania si sa deschid o afacere, ce ar trebui pentru pentru benificierea fondurilo!
poza de profil
DAN
SCHIOPU
Buna ziua ,sint plecat in Spania de 13 ani si vreau sa vin in tara sa-mi deschid un atelier mecanic pt reparati instalatii pneumatice si hidraulice, undeva in Calarasi unde am casa parinteasca si unde as putea infinta o intreprindere individuala.Astept raspuns,multumesc anticipat!
poza de profil
Reinhard
Barth
Bună.. Sant Reinhard Barth și as dori niște informați cu privire la fonduri europene.. Sant în Germania si as dori sa vin în România pentru a deschide un atelier mecanic...poliysch.... Vulcanizare.. Etc.. În zona... Făget... Lipova... Savarsin.. Va rog niște informați dacă se poate u privire la fonduri europene nerambursabile.. Va mulțumesc..

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri