Claudiu Zamfir

Fonduri europene de 38.000 Euro pentru români care își deschid mici afaceri în schema România Start Up Plus

Thumbnail

Fonduri europene nerambursabile de maximum 38.000 de euro fiecare vor fi disponibile pentru persoane care își vor deschide mici afaceri, printr-un proiect realizat în regiunea de dezvoltare Centru, în cadrul schemei de finanțare România Start Up Plus, au anunțat joi organizațiile care derulează proiectul.

Cu banii europeni din proiectul StartUp Hub Centru se vor putea finanța mici afaceri în mediul urban, în această regiune de dezvoltare, care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a semnat contractul de finantare proiect, finanțat în cadrul Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020, linia de finanțare România Start Up Plus.

Bugetul total al acestui proiect, care va fi implementat de ADR Centru in parteneriat cu SC DAD Expertise SRL, este de 8.886.946,18 lei.

Potrivit organizatorillor, în cadrul acestui proiect vor fi realizate următoarele:

  • Minimum 300 de persoane din Regiunea Centru vor primi pregătire antreprenorială,
  • Vor fi selectate minimum 36 de planuri de afaceri realizate de cursanți,
  • Cursanții seșectați astfel vor fi susținuți pentru înființarea firmelor și vor fi instruiți practic pentru dezvoltarea afacerilor printr-un internship în companii mature din domeniile pe care antreprenorii le vizează,
  • Cele 36 de planuri de afaceri selectate vor fi finanțate cu granturi maxime de 178.340 lei per proiect (cca 38.000 euro).

Toate aceste operațiuni vor avea loc pe durata totală a proiectului de 36 de luni.

Potrivit organizatorilor, noile afaceri rezultate prin proiectul ”StartUp Hub Centru” trebuie să angajeze forță de muncă locala, inclusiv prin polarizare din zona periurbana sau chiar rurală din vecinătatea orașelor, in etapa de infiintare si crestere a afacerilor si, mai ales, in etapa ulterioară de consolidare.

Citește mai multe despre fondurile europene România Start Up Plus, disponibile în aproape toată țara:

Parallax

Vizualizari
10786
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri