Claudiu Zamfir

Peste 3.000 de antreprenori români primesc fonduri europene pentru afaceri neagricole la sate

Thumbnail

Un număr de 3.025 de afaceri neagricole deschise la sate au semnat contracte de finanțare cu Agenția pentru Finnațarea Investițiilor Rurale pentru a primi în total fonduri nerambursabile de 271 de milioane de euro din submăsurile 6.2 și 6.4 ale Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Din această sumă contractată,  135 milioane de euro au fost deja plătiți antreprenorilor selectați, a informat AFIR, joi, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Fondurile nerambursabile pentru afaceri non-agricole la sate, prin cele două linii de bani europeni, au fost astfel epuizate, în perioada de programare 2014-2020.

În total AFIR primise online peste 8.600 de solicitări de finanțare pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități non-agricole în mediul. Valoarea fondurilor europene solicitate prin cele două linii de finanțare a fost de 769 de milioane de euro.

Pe domenii de afaceri, clasamentul cererilor de finanțare arată așa:

  • 5.130 de proiecte au fost depuse pentru investiții legate de furnizarea de servicii în mediul rural - servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, servicii de consultanță, contabilitate, juridice, service auto, servicii foto-video sau salon de înfrumusețare.
  • 1.934  de solicitări (908 prin sM 6.2 și alte 1.026 prin sM 6.4) pentru infrastructura în unitățile de tip agroturistic și în activități de agrement.
  • 1.135 cereri de finanțare pentru activități pentru producerea și comercializarea produselor non-agricole, cum ar fi: fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie sau fabricarea produselor chimice, farmaceutice.
  • 482 de solicitări de finanțare au fost depuse pentru activități meșteșugărești (activităţi de artizanat, olărit, brodat, prelucrare manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii etc.).
  • 73 de cereri de finanțare depuse pentru investițiile în producția de combustibil din biomasă (fabricarea de peleți și de brichete), în vederea comercializării.

Citește și: 

2 linii de fonduri UE pentru mici afaceri, SM 6.2 și 6.4, NU mai sunt disponibile. Ce alternativă există

Parallax

Vizualizari
2868
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri