Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2018: Max. 200.000 Euro pentru mici afaceri. Descarcă Ghidul și modelul de plan de afaceri

Thumbnail

Antreprenori cu firme mici și mijlocii (IMM) din 6 județe pot obține fonduri europene între 25.000 de euro și 200.000 de euro fiecare, printr-o linie de finanțare destinată afacerilor care implică cercetare și tehnologie, potrivit unei informări publicate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Ghidul solicitantului și modelul de plan de afaceri pot fi descărcate de la finalul articolului.

Acest apel de proiecte face parte din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritara 1, Prioritatea de Investitii 1.1, Operatiunea C - Investitii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetarii – inovarii in parteneriat cu un ITT (entitate de inovare și transfer tehnologic - n.r.).

Apelul a fost deschis deja în sistemul electronic MySMIS 2014, pe data de 25.01.2018, ora 10:00 și se va închide la data de 25 iunie 2018, ora 10.00. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail: info@adrnordest.ro .

În total, linia de finanțare, destinată județelor Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani și Vaslui, are o valoare de 9,65 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Apelul de proiecte „Investitii pentru IMM‐uri pentru implementarea unui rezultat al cercetarii” este adresat IMM-urilor din mediul rural sau urban din cele 6 județe ale regiunii Nord-Est.  Conform Ghidului specific al solicitantului, finanțarea se poate obține doar pe baza unui acord de parteneriat între firma solicitantă și o entitate de inovare și transfer tehnologic (ITT), pentru a valida faptul că prin intermediul investiției se va realiza transferul tehnologic. ITT-urile sunt centre de transfer tehnologic sau incubatoare tehnologice de pe lângă institute de cercetare sau universități.

Alte condiții de participare:

  • In cadrul acestui apel de proiecte pot beneficia de finantare societati:
  • cu activitate de producție sau prestări servicii,
  • care au mai putin de 250 de angajati,
  • solicitantii trebuie sa aibă mai mult de un an de activitate și profit din exploatare inregistrat în anul 2017.
  • să fie IMM-uri interesate de valorificarea rezultatelor cercetarii, rezultate pe care IMM le implementeaza în domeniul lor de activitate.

Ghidul specific și modelul de plan de afaceri pot fi vizualizate mai jos și descărcate de la finalul articolului:

Ghid Specific 1.1.C by Claudiu on Scribd

Plan de Afaceri by Claudiu on Scribd

Valoarea finantarii nerambursabile, in regim de minimis, a unui proiect este de minimum 25.000 EUR și maximum 200.000 EUR. Contribuția programului la finantarea unei investitii este de maximum 90%, in limita plafonului de minimis, de 200.000 euro. Aceasta înseamnă că IMM-ul beneficiar trebuie să acopere restul de 10%.

Se vor finanta investiții care conduc la dezvoltarea IMM-urilor, respectiv:

  • construirea, modernizarea si extinderea spatiilor de productie sau prestare a serviciilor;
  • achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, echipamente informatice, birotica;
  • cunostinte, brevete, drepturi de utilizare, licente, marci comerciale, programe informatice;
  • investitii de dezvoltare experimentala (construire si testare prototipuri, realizare si operare planuri pilot, servicii de consultanta).

Prin aceste fonduri europene, Uniunea Europeană și statul român urmăresc să sprijine sectorul IMM, considerat a fi cel mai afectat din cauza orientarii relativ slabe catre activitati productive, accesului redus la capital, tehnologie și infrastructura si a adaptabilitatii relativ scazute la nevoile pieței prin inovare.

Resurse utile:

Descarcă de AICI documentele necesare aplicării în această schemă de finanțare.

Documentele pot fi găsite și pe site-ul REGIO, AICI

Parallax

Vizualizari
13477
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri