Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2018-2019: Mai sunt bani de luat pentru afaceri ca morăritul sau producția de lactate

Thumbnail

Antreprenorii români mai au la dispoziție fonduri europene importante pentru investiții eligibile la decontare de până la 2,5 milioane de euro fiecare pentru afaceri în procesarea produselor agricole, cum ar fi cele de morărit sau lactatele, au anunțat, vineri, autoritățile.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul  produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020.

Din alocarea de 203 milioane de euro, stabilită pentru sesiunea din acest an, au fost depuse cereri de finanțare în valoare de 116 milioane de euro. Data limită de depunere a solicitărilor de finanțare pentru procesarea produselor agricole este 31 ianuarie 2019, în limita fondurilor disponibile.

În acest moment mai sunt fonduri disponibile atât pentru înființarea unităților de procesare, cât și pentru dezvoltarea și modernizarea acestora, a menționat AFIR, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Cererile de finanțare se depun on-line pe pagina de internet a AFIR (www.afir.info) .

Fondurile nerambursabile în valoare totală de 203 milioane de euro sunt asigurate prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020:

  • Pentru dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de procesare şi de comercializare sunt alocate 81,2 milioane de euro,
  • Pentru crearea de noi unităţi de procesare sunt alocați 121,8 milioane de euro.

    
Pentru această sesiune, s-a semnat un acord de colaborare între AFIR și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin care AFIR va solicita extrasul de carte funciară aferent imobilului, pe baza datelor cadastrale înscrise de către solicitant în Cererea de finanţare.

Prin intermediul sM 4.2 solicitanții pot obține sprijin financiar nerambursabil de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și forme asociative și de 40% pentru alte întreprinderi.

Sprijinul acordat nu va depăși 1.000.000 euro/ proiect pentru IMM, 1.500.000 euro/ proiect pentru alte întreprinderi sau 2.500.000 euro/ proiect pentru forme asociative (cooperative și grupuri de producători).

În cazul investițiilor care conduc la un lanț alimentar integrat (indiferent de tipul de solicitant) finanțarea poate ajunge până la 2.500.000 euro/ proiect.

Mai multe ampnunte, în Ghidul solicitantului de mai jos și AICI, în articolul publicat inițial de StartupCafe.ro, al deschiderea sesiunii.

Ghidul_Solicitantului_sM_4.2_2018 by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
9781
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri