Claudiu Zamfir

Ce profit a făcut Fondul statului care oferă garanții în programul Start-up Nation

Thumbnail

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituție financiară a statului care oferă garanții inclusiv la creditarea firmelor care au luat credite-punte în programul Start-up Nation, a raportat creșterea profitului brut cu 55% în primele 3 luni ale anului 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut.

FNGCIMM anunță:

  • un profit brut în valoare de 66,17 milioane lei înregistrat în anul 2017, reprezentând un maxim istoric în ultimii 13 ani, și creșterea activității cu 19%.

  • Profitul se bazează pe creșterea veniturilor din exploatare, în cuantum de 153,8 milioane lei și diminuarea cu 25% a costului net al riscului față de nivelul prognozat.

  • încheierea primului trimestru al anului 2018 cu un proft brut de 36,08 milioane lei, în crestere cu 55% față de aceeași perioadă a anului trecut.

  • în primele trei luni ale anului 2018, Fondul Național de Garantare a emis un număr de 9.793 garanții și promisiuni de garantare, în valoare de 1,34 miliarde lei, un volum dublu față de primul trimestru al anului trecut.
  • Creșterea semnificativă a fost impulsionată de emiterea de scrisori de garanție pentru finanțarea sectorului IMM: au fost acordate 3.174 garanții, un număr de aproape 5 ori mai mare față de cel înregistrat în acceași perioadă a anului 2017.
  • Soldul garanțiilor FNGCIMM a crescut în 2017 cu 18% până la 19,53 miliarde lei, față de 16,47 miliarde lei la sfârșitul anului 2016.
  • În structura portofoliului FNGCIMM o pondere importantă este ocupată de garanțiile aferente Programului Prima Casă. În anul 2017 au fost acordate 34.213 garanții și promisiuni de garantare în cadrul Programului, un volum similar cu anul anterior.

Fondul spune că profitul a fost susținut „atât de activitatea de garantare dedicată întreprinderilor mici și mijlocii, cât și de volumele generate de accesarea programului de garantare dedicat startupurilor”.

Parallax

Vizualizari
986
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
T
Mihai
Profitul nu este unul real in conditiile in care ei nu au recalculat inca comisioanele. Eu am avut o singura luna de comision, dar am platit 12 luni si astept de 5 luni sa recalculeze ca sa pot trage transa 2 de decontari.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri