Claudiu Zamfir

Fondul de garantare nu știe momentan când va redeschide programul IMM Invest România

Thumbnail

Fondul Național de Garantare Creditelor pentru IMM nu știa, vineri, în jurul orei 15.30, când se va deschide programul de creditare IMM Invest România, o dată a redeschiderii urmînd să fie comunicată fie vineri, fie la începutul săptămânii viitoare. Între timp, site-ul de înscrieri în program afișa eroare la ora transmiterii acestei știri, dar site-ul FNGCIMM putea să fie accest și afișa în continuare îndemnul de înscriere în program prin aplicația nefuncțională.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și compartimentul specializat al Serviciului Român de Informații (SRI) vor gestiona site-ul de înscriere în programul de creditare pentru firme  www.imminvest.ro, iar data deschiderii aplicației va fi comunicată vineri sau la începutul săptămânii viitoare, a declarat vineri Dumitru Nancu, director general FNGCIMM, potrivit Mediafax.

Thumbnail

Niciun IMM nu s-a fost înregistrat până acum, a precizat directorul. Anterior, el declarase că 9.000 de conturi (de utilizatori) erau înregistrate în sistem și se introduceau 150 de cereri pe secundă la un moment dat.

Nancu spune că la ora deschiderii platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări, de la 2.700 la ora 8:30 la 397.000 de accesări pe minut, din 132.000 de conexiuni, în condițiile în care în România există 475.000 de IMM. Aplicația a fost testată înaintea deschiderii oficiale, de către angajații instituțiie dar și în regim dechis, și a întregistrat 3 milioane de utilizatori în două ore, a explicat directorul.

Directorul nu are o confirmare oficială a unui atac cibernetic, spunând că există doar suspiciuni.

Nancu spune că www.imminvest.ro este un registru electronic, pe care firmele pot depune documentele solicitate, iar decizia acordării este luată de bancă, care analizează solvabilitatea IMM-ului și transmite fondului acceptul.

Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate. Dacă solicitările vor depăși plafonul prevăzut, statul îl va suplimenta.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat vineri, dar platforma www.imminvest.ro nu a funcționat.

Parallax

Vizualizari
5220
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri