Claudiu Zamfir

Noi finanțări de 3-5 milioane Euro pentru startup-uri IT europene, printr-un fond susținut de Uniunea Europeană

Thumbnail

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de 3-5 milioane de euro, printr-un fond de investiții lansat, zilele trecute, de antreprenori și investitori cu experiență în proiecte ca MariaDB și MySQL, cu susținetea Uniunii Europene.

Noul fond de investiții lansat de firma finlandeză OpenOcean a atins valoarea de 92 de milioane de euro la first close, cu perspective să ajungă la 130 de milioane de euro. Printre investitorii care contribuie acum la acest fond se numără Fondul European de Investiții (al UE), precum și Corpus Christi College din cadrul Unversității Oxford.

Fondul va acorda investiții de serie A de câte 3-5 milioane de euro unor startup-uri din Europa care activează în domenii ca:

  • inteligență artificială,
  • infrastructuri de date,
  • automatizare inteligentă,
  • open source.

 În echipa de investiții a OpenOcean se regăsesc antreprenori și investitori ca Michael “Monty” Widenius, Ralf Wahlsten, Patrik Backman și Tom Henriksson, care au construit proiecte ca MySQL și MariaDB, utilizate la scară largă de programatori, pentru baze de date.

De asemenea, OpenOcean a investit în aplicația Truecaller, folosită și în România pentru identificarea apelurilor de la persoane care nu se află printre contactele utilizatorului sau pentru blocarea practicilor de spam pe telefon.

Cei de la OpenOcean au birouri la Helsinki, Amsterdam și Londra și pot fi găsiți online AICI.

Parallax

Vizualizari
2062
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri