Claudiu Zamfir

Noi finanțări de 150 milioane Euro pentru startup-uri europene de tehnologie, de la un investitor al FlixBus

Thumbnail

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc dintr-un fond de investiții în valoare totală de 150 de milioane de euro, lansat, zilele acestea, în Germania, de către o firmă de venture capital care a finanțat anterior și platforma de transport FlixBus, prezentă și în România.

Cel de-al treilea fond de investiții lansat de firma Unternehmertum Venture Capital Partners (UVC Partners) va acorda runde de finanțare de 500.000-4 milioane de euro unor startup-uri eraly stage din Germania, dar și din restul Europei. Ulterior, fondul de investiții va putea participa cu noi runde de finanțare în startup-urile intrate în portofoliul său, până la 15 milioane de euro.

UVC Partners caută „startup-uri B2B europene, uimitoare”, în principal în domenii ca:

  • tehnologii industriale
  • software pentru companii
  • mobilitate.

Printre startup-urile care au obținut finanțări de la UVC Partners, de-a lungul timpului, se numără și platforma online de transport cu autocarul și cu trenul FlixBus, supranumită „Uber-ul autocarelor”. Fondat în anul 2013, în Germania, „unicornul” FlixBus a acumulat investiții de peste 1 miliard de dolari. În România, FlixBus a pătruns în anul 2016, încheind parteneriate cu operatori locali de transport cu autocarul.

Investitorii de la UVC Partners au sedii la Munchen și Berlin.

Parallax

Vizualizari
1798
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri