Claudiu Zamfir

Fond de 535 milioane Euro pentru startup-uri europene de la un investitor în Delivery Hero și FlixBus

Thumbnail

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la un nou fond de investiții, în valoare totală de 535 de milioane de euro, lansat de o companie germană de venture capital care a mai investit înainte și în firme care au ajuns „unicorni” între timp, ca Delivery Hero (livrări) și FlixBus (transport), prezente și în România.

Firma de investiții HV Capital (fostă HV Holtzbrinck Ventures) este cea care a lansat fondul-mamut, al optulea său fond, ce se va concentra pe startup-uri digitale din Germania și restul Europei.

Nemții vor acorda runde de investiții între 500.000 de euro și 25 de milioane de euro din Fund VIII.

La acest fond de investiții au participat inclusiv fondatori au platformelor online germane FlixBus (transport cu autocarul și trenul) și Trivago (rezervări la hotel și călătorii), prezente și pe piața românească.

De altfel, HV Holtzbrinck Ventures (după denumirea veche) a investit în unicornul FlixBus, pe vremea când era un startup mai la început de drum. Compania de investiții a finanțat, în trecut, și platforma digitală de livrări Delivery Hero, prezentă în România prin subsidiarele sale Foodpanda și HipMenu.

Investitorii din cadrul HV Capital au birouri la Berlin și la Munchen.

Parallax

Vizualizari
1309
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri