Claudiu Zamfir

Finanțări de până la 1,5 milioane Euro fiecare, pentru startup-uri IT europene, printr-un nou fond de investiții

Thumbnail

Startup-urile IT europene pot obține noi finanțări de capital de risc de până la 1,5 milioane euro fiecare, printr-un fond de investiții lansat miercuri, în Germania, potrivit presei internaționale.

Conform Tech.eu, noul fond lansat de firma de investiții La Famiglia VC are o valoare de 50 de milioane de euro și caută startup-uri europene cu tehnologii business-to-business (B2B) în principal în domenii ca:

  • logistică și aprovizionare,
  • tehnologie industrială,
  • asigurări.

Acesta este cel de-al doilea fond lansat de firma de investiții berlineză, primul având o valoare de 35 de milioane de euro.

Printre investitorii care contribuie la La Famiglia Fund II se numără miliardarul suedez Niklas Zennström (cofonator al Skype), membri ai unor familii de industriași, ca Mittal și Swarovski, precum și acționari ai unor branduri ca Adidas și Valentino.

„Lucrăm de 3 ani cu La Famiglia și credem că sunt extraordinari în a descoperi, a investi și în a susține noua generație de firme tech. Se evidențiază prin viziunea pe termen lung și abilitatea de a înțelege ideea fondatorilor de startup-uri tech”, a spus Niklas Zennström, condator al Skype și al fondului de investiții Atomico, citat de EU-startups.com .

„Ambiția noastră este să surprindem schimbarea fundamentală din procesul de creare a  valorii, în marile sectoare ale economiei noastre europene, care sunt transformate sau activate de tehnologiile digitale”, a spus, la rândul ei, Jeannette zu Fürstenberg, șefa fondului de venture capital La Famiglia, citată de TechCrunch.com.

Fondul de investiții, cu sediul central la Berlin, așteaptă mesaje din partea fondatorilor de startup-uri pe mailul ciao@lafamiglia.vc .

Parallax

Vizualizari
2060
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri