Claudiu Zamfir

Fond de 100 milioane EUR pentru finanțarea startup-urilor IT de educație din Europa

tehnologie-educatie-edtech-dreamstime

Startup-urile europene care dezvoltă tehnologii pentru sectorul educației (EdTech) pot obține finanțări de capital de risc, în schimbul unui pachet minoritar de acțiuni, din partea unui nou fond de investiții, în valoare totală de 100 de milioane de euro, susținut de Uniunea Europeană.

Investitorii de la fondul Brighteye Fund II, cu birouri la Luxemburg, Londra și Paris, acordă investiții seed și serie A (de ordinul sutelor de mii sau milioanelor de euro).

Fondul caută startup-uri EdTech în toată Europa. „Dacă ești un antreprenor early-stage din Europa, aflat în căutare de finanțare pentru tehnologii de învățare, Brighteye este fondul cu care să stai de vorbă” - susțin investitorii, într-un comunicat.

Noul fond de venture capital, de 100 de milioane de euro, beneficiază de susținere din partea Fondului European de Investiții (FEI), al Uniunii Europene.

„Suntem foarte mândri că avem susținerea celui mai mare partener instituțional european. Susținerea FEI reprezintă o mărturie a încrederii uriașe pe care Uniunea Europeană și piețele o acordă sectorului înfloritor al EdTech și transformării forței de muncă, cu provocări-cheie în societate, pe măsură ce automatizarea prezintă atât riscuri semnificative, cât și oportunități masive pentru dezvoltarea productivității umane” - a declarat Alexander Latsis, partener-fondator al companiei de investiții Brighteye.

Startup-urile europene EdTech sunt invitate să transmită prezentări pitch deck printr-un formular, pe site-ul Brighteye.

Parallax

Vizualizari
934
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri