Claudiu Zamfir

Finanțări pentru startup-uri românești de la un fond de investiții ungar de 20 milioane Euro

Thumbnail

Un grup de antreprenori unguri a lansat Oktogon Ventures, un fond de 20 de milioane de euro care vrea să acorde investiții startup-urilor din 8 țări est-europene, printre care și România, a anunțat recent ediția maghiară a Forbes, citată de eu-startups.com.

Fondul de investiții este focalizat pe startup-uri de tehnologie din Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, România, Bulgaria și Croația. Oktogon Ventures are în vedere investiții early stage și seed de câte 150.000 - 1,5 milioane de euro în 20-25 de firme tech care urmăresc să se lanseze în SUA, Asia sau Europa de Vest.

Printre inițiatorii firmei de investiții Oktogon Ventures se numără Gyula Fehér, co-fondator al serviciului de streaming online Ustream lansat în 2007.

După ce a primit mai multe rânduri de investiții mai ales în America, Ustream a fost cumpărat de IBM, în anul 2016, suma neoficială a tranzacției fiind de 130 de milioane de dolari, după cum a relatat presa de business internațională atunci. În prezent, servicul Ustream este integrat în afacerile companiei americane IT, sub brandul IBM Cloud Video.

Parallax

Vizualizari
1906
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri