Claudiu Zamfir

Fond de investiții de 165 milioane dolari pentru startup-uri de gaming, susținut de fiul lui George Soros

Thumbnail

Studiourile de jocuri video vor putea obține finanțări de capital de risc dintr-un nou fond de investiții, de 165 de milioane de dolari, susținut și de unul dintre fiii miliardarului american George Soros.

BITKRAFT Ventures Fund I, lansat de firma de investiții cu același nume, a ajuns la un capital total de 165 de milioane de dolari, peste ținta de 125 de milioane, pe care și-o propusese. Printre investitorii care contribuie la noul fond se numără JS Capital, firma de investiții a lui Jonathan Soros, unul dintre fiii magnatului american George Soros. Alți investitori implicați sunt companii mari, ca Adidas și Logitech.

BITKRAFT Ventures acordă de obicei de la runde de finanțare pre-seed până la serie A, adică de la câteva sute de mii de dolari până la câteva milioane sau chiar 15 milioane de dolari.

Firma de investiții caută companii early stage din domeniul jocurilor video, cum ar fi studiourile de gaming, platformele interactive de e-sports, startup-urile care dezvoltă tehnologii orizontale pentru convergența lumii digitale cu cea fizică.

Printre companiile în care BITKRAFT a investit de-a lungul timpului se numără și gigantul american Epic Games, creatorul unor jocuri-cult ca Fortnite sau Unreal Tournament.

Cei de la BITKRAFT Ventures au prezență la Londra, Berlin, Lisabona, Madrid și San Francisco.

Parallax

Vizualizari
1602
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri