Raluca Abrihan

Fond de investiţii de 50 de milioane euro pentru startup-uri fondate de femei

Thumbnail

Un nou fond de investiţii de tip venture capital cu un buget de 50 de milioane de euro caută să finanţeze firme IT fondate de femei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească startup-urile.

RED Capital Partners este un nou fond de investitii de tip VC cu sediul la Madrid şi Tel Aviv, ce caută zece startup-uri care numără printre fondatori şi femei, pentru a oferi finanţări de până la 10 milioane de euro. Firmele trebuie să dezvolte proiecte din domenii precum agtech, foodtech, inteligenţă artificială, cyber technology şi sănătate, scrie eu-startups.com.

Anul trecut, doar 11% dintre startup-urile fondate de femei, la nivel european, au primit investiţii din partea fondurilor VC, potrivit PitchBook . Acest lucru ar fi cauzat de prejudecăţile pe care le-ar avea investitorii legat de afacerile fondate de femei în domenii netradioţionale şi de faptul că atunci când fondatoarele îşi prezintă startup-urile în faţa investitorilor au tendinţa de a fi mai conservatoare în ceea ce priveşte prdicţiile de business, mai notează publicaţia.

Cu toate acestea datele arată că numărul antreprenoarelor este în creştere la nivel european, iar afacerile înfiinţate de femei au înregistrată o rată mai scăzută de eşec, 22% faţă de 52% în cazul celor înfiinţate de bărbaţi.

Iniţiativa antreprenorială din România (SRL, SA) este dominată de barbaţi, cu 63,17%, restul de 36,83% fiind femei, reiese din distribuţia pe sexe a asociaţilor/acţionarilor persoanelor juridice active, potrivit datelor ONRC pe anul trecut, analizate de REGnet.ro. Şi în cazul PFA proporţiile se pastrază, cu 60,69% barbăţi şi 39,31% femei.

Atât în cazul firmelor, cât şi în cazul PFA, se observă o uşoară creştere a iniţiativelor antreprenoriale feminine de-a lungul anilor.

Parallax

Vizualizari
2154
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri