Claudiu Zamfir

Fond de 375 milioane dolari pentru startup-uri IT europene

Thumbnail

Startup-urile IT din Europa vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de investiții în valoare de 375 de milioane de dolari, lansat miercuri în Germania.

Acesta este cel de-al patrulea fond de investiții early stage lansat de compania de capital Project A Ventures, de la Berlin. Investitorii caută startup-uri europene aflate la început de drum, B2B și B2C, în domenii ca: fintech, comerț online, software pentru companii, infrastructuri de date, supply chain, tehnologii pentru protecția mediului.

Project A Ventures acordă finanțări de la pre-seed până la seria A, adică de ordinul sutelor de milioane de dolari până la milioane de dolari.

Compania de investiții are birouri la Berlin și la Londra. În echipa din Germania activează și un român: Raul Porojan ocupă o poziție de Director of Sales & Customer Success la Project A Ventures.

În cei 10 ani de activitate investițională Project A Ventures a acordat finanțări unor companii care au devenit între timp „unicorni”, precum Kry și Trade Republic. Pe lista startup-urilor finanțate de Project A se numără și Opinary, un soft de sondaje online folosit inclusiv de StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
442
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri