Claudiu Zamfir

Nou fond de 70 milioane dolari pentru investiții în firme tech din partea noastră de lume

Thumbnail

Firmele de tehnologie din Europa Centrală și de Est vor putea obține noi investiții printr-un fond de venture capital de 70 de milioane de dolari, lansat marți de o firmă de investiții cu sediul la Londra.

Noul fond secundar lansat de firma de investiții Flashpoint a atins o valoare de 70 de milioane de dolari la prima închidere și țintește 200 de milioane de dolari.

Potrivit Sifted.eu, fondul de investiții vrea să finanțeze companii IT later-stage din Europa Centrală și de Est, spațiul ex-sovietic și Israel, care dezvoltă tehnologii spftware as a service (SaaS) în principal în domenii precum: construcțiile, educația, telemedicina, comerțul online, lucrul de la distanță.

Fondul secundar lansat de Flashpoint este susținut de familia Scheinberg (Isai și  Mark Scheinberg, fondatorii PokerStars).

Flashpoint s-a axat, dea lungul timpului, pe investiții de serie A de câte 1-4 milioane de dolari în startup-uri de tehnologie din care reținea participații de 10-20%. Printre startup-urile tech în care a investit se numără și aplicația Shazam, folosită pentru recunoașterea diverselor melodii, achiziționată de Apple, în anul 2018, pentru 400 de milioane de dolari.

Firma de investiții a fost fondată în anul 2012, sub numele de Buran Venture Capital, de Michael Szalontay și Alexander Konoplyasty, care s-au cunoscut la Moscova în studenție, fiind colegi de cameră la cămin. Din anul 2019, firma a fost redenumită Flashpoint, având în prezent sediul central la Londra și birouri la Budapesta, Varșovia, Riga și Tel Aviv.

În 2019,  investitorii de la Flashpoint au participat la evenimentul de tehnologie  Techsylvania, de la Cluj-Napoca, implicându-se și în competiția de pitching Startup Avalanche din cadrul acestui eveniment.

Parallax

Vizualizari
799
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri