Claudiu Zamfir

Noi finanțări de 500.000-1,3 milioane euro pentru firme IT europene, printr-un fond de investiții

Thumbnail

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc, de 500.000-1,3 milioane de euro, printr-un fond de investiții susținut de Uniunea Europeană, lansat joi.

Fund II, lansat acum de firma de investiții germană Fly Ventures, are o valoare totală de 53 de milioane de euro. Fondul este susținut de InnovFin Equity, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin instrumentele financiare Horizon 2020 și Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI).

Fly Ventures caută firme europene deep tech, aflate la început de drum (seed stage), axate pe digitalizare și automatizare.

Firma de investiții berlineză spune că semnează cecuri între 500.000 de euro și 1,3 milioane de euro și își propune să acopere 50% sau mai mult din fiecare rundă de investiții la care participă alături de alți finanțatori.

Așa cum indică și numele său, acesta este cel de-al doilea fond de investiții lansat de Fly Ventures. Fund I, care fusese lansat în 2016, a avut o valoare de 35 de milioane de euro.

Cei de la Fly Ventures pot fi găsiți AICI.

Parallax

Vizualizari
1302
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri