Raluca Abrihan

Chinezii vânează startup-uri din toată lumea: Fond de investiţii de peste jumătate de miliard de dolari

Thumbnail

Cu peste 150 de startup-uri în care a investit până acum (printre care TikTok), unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din China începe o nouă vânătoare de startup-uri, cu un buget de investiţii de 570 de milioane de dolari.

Source Code Capital, fond de investiţii de tip venture capital care a făcut de-a lungul timpului investiţii în majoritatea unicornilor din China, a anunţat nou fond de invstiţii cu un buget de peste jumătate de miliard de dolari, potrivit techcrunch.com.

Fondul Source Code a fost înfiinţat în 2014 de Cao Yi, absolvent al Facultăţii de Informatică a celei mai foimoase universităţi din China, Universitatea Tsinghua, a fost vicepreşendinte a fondului Sequoia Capital, în China. Source Code a finanţat până în prezent circa 150 de startup-uri printre care TikTok, firma de livrare mâncare Meituan Dianping (listată la bursa din Hong Kong), startupul fintech Qudian (listată la bursa din New York), site-ul de ecommerce Mogu, listat pe Nasdaq.

Fondul chinez caută startup-uri din toate domeniile, dar important este să aibă o componentă digitală şi să folosească tehnologia AI (inteligenţa artificială).

Parallax

Vizualizari
1224
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri