Adi Iacob

Fond de investiții de 75 milioane de dolari pentru startup-uri din Europa

Thumbnail

Un fond de investiții cu capital de risc (venture capital - VC) britanic a obținut fonduri în valoare de 75 de milioane de euro pe care plănuiește să le investească în startup-uri europene din toate domeniile. Blossom Capital este una dintre cele mai diverse firme VC din Europa, iar partenerii săi au contribuit la dezvoltarea unora dintre cele mai mari nume din domeniul tehnologiei, cum ar fi Facebook, Klarna și Deliveroo.

Printre investitorii în Blossom Capital se numără antreprenori din domeniul tehnologiei precum co-fondatorul Robinhood - Vladimir Tenev - și fondatorul Zendesk - Mikkel Svane, scrie EU-startups.com

Reprezentanții Blossim susțin că banii vor fi investiți în startup-uri europene din toate domeniile. Fiecare partener al firmei VC este specializat într-un domeniu diferit: 

  • Ophelia Brown și Louise Samet - servicii financiare 
  • Ophelia Brown - design și travel
  • Mike Hudack - marketplaces 
  • Louise Samet - B2B software

Investițiile vor fi între 5 și 10 milioane de dolari. Până în prezent, Blossom a investit în startup-uri precum Duffel, Fat Llama, Frontify și Sqreen, co-investind alături de alte firme VC din Silicon Valley și europene, inclusiv Y Combinator, Greylock și Index.

Parallax

Vizualizari
1439
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri