Claudiu Zamfir

Finanțări de 60 milioane euro, pregătite pentru firme europene de tehnologie în imobiliare

Thumbnail

Firmele europene care dezvoltă tehnologii inovatoare pentru sectorul imobiliar (PropTech) vor putea obține investiții totale de 60 de milioane de euro, printr-un nou fond pan-european, lansat în Belgia.

Fondul de investiții AMAVI Capital a strâns 30 de milioane de euro, dar intenționează să ajungă la o valoare totală de 60 de milioane de euro.

Fondul pan-european de private equity va face investiții în 15 companii europene în fază de scale-up, care aduc tehnologii inovatoare în domenii ca imobiliarele, administrarea clădirilor, construcții, instalații, proiectare, eficiență energetică și altele.

AMAVI Capital este acționar, printre altele, într-o companie belgiană, Shayp, care a dezvoltat un sistem de detectare automată a scurgerilor de apă din instalațiile clădirilor, pentru a preveni inundațiile și risipa de apă. Investiția fondului în această firmă a fost de 1,9 milioane de euro.

De asemenea, AMAVI a investit 2 milioane de euro într-o companie IT finlandeză, Gbuilder, care a realizat o tehnologie prin care cumpărătorii de locuințe pot să-și aleagă online finisajele pentru noile proprietăți, cu ajutorul imaginilor tridimensionale.

O altă companie în care AMAVI Capital este acționar este Finch Buildings, din Olanda, care a dezvoltat un sistem de construcții din module prefabricate, pe bază de panouri din lemn tip CLT (Cross Laminated Timber). Olandezii susțin că pot să construiască rapid clădiri cu până la 16 niveluri din prefabricate CLT.

Firma de investiții AMAVI Capital are sediul la Gent.

 

Parallax

Vizualizari
1095
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri