Claudiu Zamfir

Nou fond european de investiții, de 100 milioane Euro, pentru startup-uri IT

Thumbnail

Startup-urile IT europene pot obține noi finanțări de capital de risc dintr-un fond de investiții în valoare totală de 100 de milioane de euro, lansat luni de o firmă pan-europeană de venture capital.

Firma de investiții Samaipata VC, cu birouri la Madrid, Paris și Londra, a anunțat lansarea celui de-al doilea fond al său, dedicat finanțărilor de nivel seed în marketplace-uri și alte platforme digitale.

În noul fond s-au strâns deja 75 de milioane de euro de la investitori individuali și instituționali și urmază să se mai acumuleze 30 de milioane de dolari în lunile următoare - scrie Sifted.eu.

Samaipata VC vrea să acorde runde de finanțare de până la 1,5 milioane de euro unui număr de 20-25 de startup-uri, iar restul de bani să-i investească în runde mai mari, de până la 10 milioane de euro fiecare, în companii aflate deja în portofoliul său, care sunt în fază de scale-up.

„Investim în aceleași domenii ca înainte de pandemie, dar acum am observat o creștere imensă în comerțul online, în platforme de divertisment și în platforme de educație, de exemplu. COVID-19 a fost un accelerator. Pune omenirea pe modul fast forward și dintr-o dată a crescut foarte mult această piață” - a spus Jose del Barrio, cofondator al firmei de investiții Samaipata VC , citat de publicația britanică Sifted.eu.

Parallax

Vizualizari
3033
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri