Adi Iacob

Fond de 60 milioane euro pentru soluții la criza COVID-19 de la Institutul European de Inovare și Tehnologie

Thumbnail

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) pune la dispoziție o finanțare suplimentară în valoare de 60 milioane de euro pentru a ajuta startup-urile și IMM-urile să genereze soluții de mare impact care să abordeze provocările fără precedent cauzate de criza COVID-19.

Inițiativa EIT este parte a eforturilor colective ale Uniunii Europene de combatere a crizei provocate de coronavirus, sprijinind soluțiile inovatoare pentru redresarea socială și economică, potrivit unui comunicat de presă al institulului.

„Într-un moment de criză, precum cel cu care ne confruntăm în prezent, trebuie să ne asigurăm că resursele sunt direcționate în așa fel încât să conducă la rezultate rapide. Ne asigurăm că sprijinul financiar este sporit și distribuit mai rapid celor care lucrează la cele mai promițătoare răspunsuri la întrebările dificile ridicate de COVID-19. 

Datorită inițiativei EIT privind răspunsul în caz de criză, inovatorii din UE vor beneficia de sprijin suplimentar care îi va ajuta să depășească această situație fără precedent și să ofere în continuare soluții inovatoare pentru Europa și cetățenii săi”, a afirmat Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.

Această inițiativă va sprijini noile proiecte de inovare pe termen scurt care abordează în mod direct criza („Componenta de proiecte privind răspunsul în cazul unei pandemii"), și va impulsiona startup-urile, afacerile în curs de extindere și IMM-urile să-și accelereze creșterea post-criză și să contribuie la redresarea economică („Instrumentul de sprijin cu capital de risc"). 
    
Apelurile pentru finanțare vor fi lansate de cele 8 comunități de inovare ale EIT (EIT Climate-KIC, EIT Digital, EIT Food, EIT Health, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing, EIT Raw Materials, EIT Urban Mobility). Acestea vor fi publicate pe site-urile lor web, precum și pe site-ul EIT în secțiune dedicată COVID-19 și în pagina Oportunități.

Parallax

Vizualizari
1081
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri