Claudiu Zamfir

Șansă pentru mici firme românești: 2 milioane euro, premii totale în acceleratorul de afaceri european RobotUnion 2018

Thumbnail

Firmele mici și mijlocii din România care activează în domenii de tehnologie înaltă se pot înscrie în selecția pentru acceleratorul de afaceri RobotUnion, în care sunt puse la bătaie fonduri totale de 2 milioane de euro în cash și servicii pentru afaceri, destinate companiilor înregistrate în Uniunea Europeană. IMM-urile au un termen strict de înscriere online în acceleratorul european.

Potrivit organizatorilor, înscrierile la acceleratorul de afaceri RobotUnion se fac, pe site-ul oficial, AICI, până marți, 3 iulie 2018, ora 13.00, ora Europei Centrale (CET).

RobotUnion  caută firme de tehnologie foarte scalabile, cu potențialul de a mobiliza runde de finanțare seed și serie A. Firmele trebuie să fie de robotică și să intenționeze să dezvolte tehnologii noi și sisteme cu aplicabilitate în:

  • Fabricare
  • Sănătate
  • Infrastructuri civile
  • Agrifood
  • Open Disruptive Innovation (aici pot aplica firmele care nu se potrovesc în niciunul din domeniile de mai sus).

În urma înscrierilor, vor fi selectate 20 de IMM-uri.

Firmele care vor ajunge la finalul procesului de accelerare vor fi finanțare cu până la 223.000 de euro fiecare, în servicii de accelerare și cash, fără să li se oprească din părțile sociale (equity free), susține RobotUnion.

Programul de accelerare va dura 12 luni și va avea 3 etape principale:

  1. Cele 20 de companii selectate vor primi în valoare de 3.800 euro fiecare în serrvicii gratuite și cash, în prima fază.
  2. Cele mai bune 10 dintre aceste firme vor intra în programul de accelerare a produselor și vor primi până la 120 000 de euro fiecare, în capitaluri proprii, fără să cedeze părți sociale.
  3. În cele din urmă, cele mai bune 4 IMM-uri vor mai primi până la 100.000 de euro fiecare.

În total, în acest apel de proiecte, RobotUnion va investi 2 milioane de euro în IMM-urile selectate, iar în 2020 va mai deschide un call, tot de 2 miloane de euro.

O oportunitate în plus: cele 4 cele mai bune firme care vor ajunge la finalul programului de accelerare vor avea posibilitatea de a fi finanțate privat cu aproximativ 1 milion de euro cu ajutorul partenerilor care fac parte din consorțiul RobotUnion -  Blumorpho, Odense Seed și Venture și Chrysalixthat.

Consultă mai jos și descarcă Ghidul aplicantului la RobotUnion 2018:

Ghid aplicare Robotunion by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
972
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri