Claudiu Zamfir

Se caută firme IT românești, pentru a fi ajutate să se dezvolte

Thumbnail

Firme IT românești, aflate la început de drum sau în plină ascensiune, sunt căutate de un accelerator de afaceri cu sedii la București și Cluj-Napoca, pentru a fi ajutate să se dezvolte în cadrul unei rețele europene pentru novație.

În urma unei selecții naționale, acceleratorul de afaceri românesc Techcelerator a fost ales să colaboreze în România cu EIT Digital - principala organizație europeană responsabilă de transformarea digitală a Europei.

În această calitate, Techcelerator spune că „va avea responsabilitatea de a identifica și selecta start-up-uri românești cu potențial de creștere ridicat (scale-ups)”.

Techcelerator va monitoriza în mod activ companiile locale de tehnologie cu venituri anuale de peste 500.000 de euro, de preferință 3-5 milioane de euro, care au în portofoliu servicii sau produse inovatoare din următoarele zone:

  • Infrastructura digitală: Securitate cibernetică, big data pentru industriile producătoare, optimizarea rețelelor, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Industria digitală: producție cu componente smart, logistică, retail, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Wellbeing cu ajutorul soluțiilor digitale pentru recuperare, sănătate ocupațională, deficiențe fizice sau  mintale
  • Orașe digitale: mobilitate, îmbunătățirea ecosistemelor aferente acestora (city resilience), informații despre zonele urbane, segmente de clienți/strategii de vânzări
  • Segment financiar digital: securitate cibernetică, big data pentru acest sector, viitorul sectorului bancar cu amănuntul, segmente de clienți.

Companiile digitale pre-selectate de Techcelerator vor fi evaluate în continuare de membrii ARISE Europa, programul EIT Digital conceput pentru a stimula creșterea regională în țările UE, cu scopul de a le introduce în Acceleratorul EIT Europa.

Firmele interesate de această oportunitate pot contacta Techcelerator pentru mai multe detalii la adresa info@techcelerator.ro.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech și altele.

EIT Digital este o importantă organizație europeană de inovare digitală și educație antreprenorială al cărei principal obiectiv este transformarea digitală a Europei. EIT Digital generează inovații digitale revoluționare pe piață și sporește talentul antreprenorial pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții în Europa. Acest lucru este realizat prin mobilizarea unui ecosistem paneuropean format din peste 200 de corporații europene de vârf, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare.

Funcționând ca o comunitate de cunoaștere și inovare a Institutului European de Inovare și Tehnologie, EIT Digital se axează pe antreprenoriat și se află în fruntea integrării educației, cercetării și a afacerilor, reunind studenți, cercetători, ingineri, dezvoltatori de afaceri și antreprenori. Rețeaua paneuropeană de astfel de centre cuprinde Berlin, Eindhoven, Helsinki, Londra, Paris, Stockholm, Trento, precum și Budapesta și Madrid. De asemenea, are un hub în Silicon Valley.

ARISE Europa, parte a Schemei regionale de inovare EIT (RIS), este un program al EIT Digital conceput pentru a stimula creșterea regională în țările UE în care EIT Digital nu nu are un punct de prezență. Misiunea ARISE Europe este:

  • a) conectarea celor mai inovatoare ecosisteme locale la o rețeua paneuropeană de companii globale, centre de cercetare de vârf și universități de top;
  • b) consolidarea capabilităților ale jucătorilor inovatori locali, conectându-i cu programele de inovare și de antreprenoriat ale EIT Digital;
  • c) încurajarea dezvoltării abilităților antreprenoriale prin conectarea talentelor locale și a educatorilor prin EIT Digital Academy.
Parallax

Vizualizari
1592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri