Claudiu Zamfir

Finantari totale de 40 milioane dolari, de la fondul Skynet EGLD Capital, pentru startup-uri lansate pe Elrond

Thumbnail

Românii de la Elrond anunță joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că startup-urile lansate pe platforma lor vor putea obține investiții de la Skynet EGLD Capital, un fond în valoare totală de peste 40 de milioane de dolari.

Potrivit Elrond, Skynet EGLD Capital este „primul fond de investiții complet licențiat și reglementat” care acceptă investiții în e-Gold, criptomoneda lansată de compania inițiată la Sibiu.

Cei 40 de milioane de dolari strânși de Skynet EGLD Capital urmează astfel să fie investiți „exclusiv în dezvoltarea ecosistemului Elrond”.

Skynet EGLD Capital este creat de fondatorii Skynet Trading, o firmă de tranzacționare algoritmică și consultanță financiară care și-a dezvoltat portofoliul la o cifră de afaceri zilnică de peste 100 de milioane de dolari, în mai puțin de 3 ani. Skynet EGLD Capital va beneficia de cunoștințele și expertiza fondatorilor, în sinergie cu resursele și instrumentele de care dispun, pentru a accelera creșterea ecosistemului Elrond Network.

"Am fost încă de la bun început alături de echipa Elrond și am susținut tehnologia pe care aceștia o dezvoltă. "Rețeaua se maturizează rapid și noi dezvoltatori se alătură ecosistemului într-un ritm fără precedent. Acesta este momentul perfect pentru a ne consolida angajamentul și a susține misiunea echipei Elrond"- a spus Jordy Fiene, partener fondator la Skynet EGLD Capital, citat în comunicatul Elrond.

Cu sprijinul strategic al Elrond Foundation, Morningstar Ventures, Spark Digital Capital, Woodstock, Verko și alții, Skynet EGLD Capital se va concentra pe accelerarea dezvoltării ecosistemului Elrond, oferind startup-urilor susținere sub formă de capital, consiliere și facilitare de acces la noi piețe și colaborări.

Pe lângă susținătorii săi, fondul se bucură de sprijinul Binance Institutional, MEXC, Huobi Global, Kucoin și Bitmart, care și-au manifestat interesul de a susține dezvoltarea ecosistemului Elrond.

„Domenii importante, cum ar fi plățile Web3, DeFi 2.0 și Metaverse, se unesc printr-un sprijin puternic din partea susținătorilor și partenerilor noștri strategici, pentru a forma un nexus de forțe care va conduce următorul val de creștere pentru ecosistemul Elrond. Fiind un fond complet reglementat, care dispune de cantități semnificative de capital lichid și de abilitatea de a genera investiții adiționale de la instituțiile care urmăresc să facă parte din valul de inovare condus de Web3 și Metaverse, Skynet EGLD Capital va oferi cea mai scurtă cale către dezvoltare sustenabilă și noi piețe pentru cei mai ambițioși inovatori care construiesc folosind tehnologia blockchain Elrond” - a declarat Beniamin Mincu, co-fondator și CEO Elrond Network.

Skynet EGLD Capital spune că acceptă investiții în EGLD în fiecare trimestru. Pe lângă moneda nativă a Elrond Network (EGLD), fondul acceptă și subscripții în USD prin partenerul lor Signature Bank din New York, care permite investitorilor instituționali, fondurilor de tip ‘family office’ și persoanelor cu venituri ridicate să investească într-un portofoliu diversificat.

Întreaga sumă de peste 40 milioane de dolari a fost atrasă în mai puțin de două săptămâni, menționează Elrond. Sume importante din totalul atras au fost împărțite strategic între proiecte emblematice din ecosistemul Elrond, precum Itheum, poziții de staking către Elrond Network staking providers și poziții echilibrate în proiectele Maiar Exchange.

Parallax

Vizualizari
1342
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri