Adi Iacob

Oportunități de finanțare pentru startup-urile care dezvoltă jocuri video: Fond de investiții de 30 milioane euro

Thumbnail

Play Ventures lansează un fond de investiții de 30 de milioane de dolari pentru startup-uri din industria jocurilor. Firma va investi atât în startup-uri care dezvoltă jocuri, dar și în cele care oferă servicii pentru creatorii din industria de gaming din întreaga lume. 

Scopul fondului de investiții este de a găsi cei mai buni dezvoltatori de jocuri video și de a se alătura acestora într-un stadiu incipient, a spus lui Harri Manninen, partener fondator al Play Ventures, într-un interviu cu publicația VentureBeat.

"Tot ce investim va fi în gaming. Asta include jocurile pentru mobil și PC, streaming, marketing, achiziții de utilizatori, date și studiouri de jocuri", a spus Manninen.

Reprezentanții Play Ventures speră să facă între șase și opt investiții pe an, ceea ce ar putea transforma firma într-unul dintre cei mai activi investitori în această industrie.

Manninen a fondat anterior startup-ul de gaming Rocket Pack, care a fost achiziționat de Disney în 2011. El este, de asemenea, cofondatorul platformei pentru influenceri din industria jocurilor - Shark Punch (Matchmade).

Ventures Play va viza investiții în jurul valorii de 500.000 de dolari. Fondul a investit deja în trei companii și potrivit reprezentanților, urmează alte investiții în următoarele luni.

Manninen a spus că îi place ideea unui startup care să combine jocurile cu altceva, cum ar fi inteligența artificială sau alte tehnologii. Totuși, el a menționat că este precaut în cazul anumitor tehnologii noi pe piață, precum criptomonedele în jocuri.

"Ori de câte ori apare ceva nou, se tinde să se supra-investească în acel lucru (...) Gamingul este o industrie globală. Nu trebuie să fii în Silicon Valley. Privind doar la jocurile de top, observi că echipele vin în diferite forme și în toată lumea. De aceea, scopul nostru este să investim  global", a adăugat reprezentantul fondului de investiții. 
 

Parallax

Vizualizari
814
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri