Claudiu Zamfir

Finanțări de 1 miliard dolari pentru firme de inteligență artificială, de la un mare investitor american în OLX

dolari-inteligenta artificiala-dreamstime

O mare firmă de investiții americană, Bessemer Venture Partners, care anterior a investit și în marketplace-ul OLX, a anunțat, miercuri, că va investi 1 miliard de dolari în startup-uri din toată lumea, care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială (AI).

Capitalul provine din mai multe fonduri de investiții pe care le gestionează deja investitorii din San Francisco. În Europa, americanii au un birou la Londra.

Acum, Bessemer Venture Partners caută antreprenori care construiesc produse AI native și care își trasează noi trasee, pe baza inteligenței artificiale, pentru a accelera progresul, a transforma piețele și a imagina noi piețe.

„Nu suntem interesați de cai mai rapizi, noi vrem să inventăm automobilele. Nu finanțăm funcționalități sau îmbunătățiri marginale, noi căutăm mari descoperiri. Iar progresul va fi construit de la început pe AI, de către cei care sunt agili, tehnici și de neoprit de  către actualul status quo” - spun investitorii de la Bessemer Venure Partners, pe blog.

Compania americană de investiții a lansat un apel la antreprenorii care construiesc produse AI să o contacteze pe mail, la ai@bvp.com , și AICI.

De-a lungul timpului, Bessemer Venture Partners a investit în startup-uri de tehnologie care au devenit companii mari, ca OLX, LinkedIn, Pinterest, Shopify, Skype.

Parallax

Vizualizari
431
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri