Adi Iacob

Finanțări BT Leasing pentru firmele românești printr-un împrumut de 20 milioane euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est

Thumbnail

Firmele românești vor putea obține finanțare prin BT Leasing după ce Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un împrumut de 20 milioane euro companiei pentru a susține afacerile micro și mici, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.

Subsidiară a Grupului Financiar Banca Transilvania, BT Leasing oferă soluții financiare dedicate susținerii afacerilor antreprenorilor locali.

Împrumutul are scopul de a contribui la succesul business-urilor în sine, de a încuraja investițiile și de a susține dezvoltarea economică a României. 

„Parteneriatul nostru cu BT Leasing este unul puternic. Previziunile creșterii economice în Romania sunt extrem de promițătoare și avem nevoie de instițutii de creditare precum BT Leasing pentru a putea acționa și realiza incluziunea financiară. BT Leasing are expertiza, capacitatea și infrastructura de a ajunge la business-urile din întreaga țară, într-un mod sustenabil“, a declarat Christoph Tiskens, președintele Consiliului de Administrație al EFSE.

“Este al doilea împrumut din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est, primul fiind derulat în perioada 2007-2012. Prin această nouă soluție vom putea susține antreprenorii din România, în special microcompaniile și IMM-urile având în vedere că leasing-ul financiar este cea mai facilă formă de finanțare a investițiilor pentru astfel de companii”, a spus Ionuț Morar, director general BT Leasing.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost inițiat de către KfW Development Bank (KfW) cu sprijinul financiar a Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ) și a Comisiei Europene. Scopul său este de a stimula creșterea economică și prosperitatea în țări precum Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Fosta Republică Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina și Turcia. Deoarece accesul la finanțare reprezintă un factor cheie în ceea ce privește dezvoltarea segmentelor antreprenoriale micro, mici și medii, EFSE se focusează pe susținerea sectoarelor financiare locale în scopul îmbunătățirii abilității acestora de a oferi finanțări adecvate și sustenabile.

Inițiat de către Banca de Dezvoltare KfW (KfW) în data de 15 decembrie 2005 ca urmare a patru programe multi-donație coordonate de către aceasta, EFSE reprezintă primul parteneriat public-privat de acest gen și totodată primul fond de development finance administrat privat care a mobilizat finanțare privată destinată IMM-urilor în regiunea țintă.

Parallax

Vizualizari
786
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri