Claudiu Zamfir

Finanțări 2023: Ajutoare de 26 milioane EUR pentru firme, să-și facă instalații de reciclare a deșeurilor

euro-reciclare-dreamstime

Firmele românești vor putea obține ajutoare de minimis în valoare totală de 26 de milioane de euro, pentruj istalații de reciclare de deșeurilor, printr-o schemă de minimis aprobată de Guvern, miercuri, printr-un memorandum.

Guvernul a aprobat încadrarea măsurii „Schemă de ajutor de minimis - Sprijin în vederea implementării proiectelor privind construirea instalaţiilor de reciclare a deşeurilor”, sub formă de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu, în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român.

Obiectivul declarat al acestei scheme este de „a sprijini operatorii economici în vederea realizării de lucrări pregătitoare necesare investițiilor finanțate în baza schemei de ajutor de stat regional pentru investiții cu scopul reducerii efectelor negative ale deșeurilor asupra mediului și reducerea consumului de resurse primare” - a precizat Guvernul, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Sprijinul financiar în cadrul schemei de minimis constă în alocări financiare nerambursabile sub formă de grant din Fondul pentru mediu şi se acordă în urma selectării şi notificării solicitantului privind acceptarea cererii de finanțare, urmată de încheierea contractului de finanțare încheiat între AFM şi solicitant.

Schema de minimis va fi valabilă până la 31 decembrie 2023, iar numărul total estimat de beneficiari este de 130.

Cheltuielile eligibile, pentru a beneficia de finanțare în condițiile schemei de minimis, sunt reprezentate de:

  • cheltuieli pentru proiectare,
  • studii de fezabilitate/documentații de avizare a lucrărilor de intervenții,
  • proiectul tehnic și alte documentații tehnico-economice,
  • plata arhitecților, a inginerilor, asistență tehnică (inclusiv plata consultanților, dar exceptând organizarea procedurilor de achiziție),
  • organizare de șantier,
  • cheltuieli cu taxe legale pentru acorduri,
  • avize conforme și autorizația de construire/desființare,
  • cheltuieli pentru informare și publicitate.

 

Parallax

Vizualizari
2301
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri