Raluca Abrihan

Finanțare totală de 150.000 de euro pentru 5 proiecte care rezolvă probleme sociale

Thumbnail

Cinci organizații care au propus soluții de impact pentru provocările încărcate pe platforma Social Challenges Innovation Platform, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cercetare și Inovare Horizon 2020, au câștigat finanțare de câte 30.000 de euro fiecare și mentorat timp de 6 luni din partea Impact Hub Bucharest.

Din cele șapte provocări adresate de organizații din România, cinci au primit propuneri de soluții inovatoare din partea unor actori locali sau europeni și beneficiază de sprijin financiar și de mentorat pentru a le implementa. Impact Hub Bucharest, partenerul național al Social Challenges Innovation Platform, va asigura susținerea organizațiilor și se va monitoriza punerea în aplicare a soluțiilor alese.

Cele cinci parteneriate încheiate sunt:

O nouă provocare a fost încărcată în runda 3 pe Social Challenges Innovation Platform de către Asociația AllGrow și se adresează celor care au experiență în storytelling, design și social media, cu ajutorul cărora să promoveze o metoda de design thinking în educație. Și de această dată, finanțarea pe care o poate primi soluția câștigătoare este de 30.000 de euro și sprijin din partea Impact Hub Bucharest. Termenul limită până la care pot fi trimise soluții este 15 iulie.

În plus, Social Challenges Innovation Platform găzduiește și un proiect bazat pe un parteneriat Impact Hub - Programul European pentru Integrare și Migrație și prin care se dorește găsirea de soluții pentru provocările cu care se confruntă migranții și care beneficiază de finanțare pentru a fi implementate.

Parallax

Vizualizari
535
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri