Adi Iacob

Finanțare pentru startup-uri: Investiții de 2,6 miliarde de euro în fintech și inteligența artificială

Thumbnail

Platforma nemțească de investiții în startup-uri Rocket Internet a anunțat că are de 2,6 miliarde de euro de investit în domenii precum inteligența artificială (AI) și fintech.

"Căutăm oportunități în sectorul tehnic. Nu există o perioadă stabilită", a declarat directorul executiv al investițiilor în comerțul electronic, Oliver Samwer, citat de Reuters.

Rocket Internet a avut un start șubred după listarea la bursă din 2014. Totuși, start-up-urile deținute de companie au înregistrat creșteri mari — vizibile în prețul acțiunilor Rocket Internet.

Firma germană a investit până acum (în principal) în domenii precum e-commerce, modă, software, travel și livrare de mâncare.

Delivery Hero, HelloFresh, Home24 (care se pregătește de listarea la bursă), Campsy, Everdine și Global Fashion Group (GFG) sunt câteva dintre startup-urile în care a investit Rocket Internet.

De asemenea, reprezentanții Rocket Internet au afirmat că startup-ul african de comerț electronic Jumia (finanțat de compania germană) este un posibil candidat pentru o listare la bursă, după o creștere a vânzărilor cu 71%, la 151 milioane de euro.

Rocket Internet incubează și investește în afaceri din domeniul online și tehnologie la nivel global. Companiile selectate de Rocket sunt active într-un număr mare de țări din întreaga lume, cu peste 33.000 de angajați.

Surse: ReutersRocket Internet
Parallax

Vizualizari
795
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri