Adi Iacob

Finanțare pentru startup-uri în faza de creștere: S-a lansat un fond de investiții de 375 de milioane de dolari

Thumbnail

Firma de capital de risc din Londra Eight Roads Ventures a lansat al treilea fond de investiții pentru Europa, de 375 milioane de dolari, pentru a ajuta startup-urile europene și din Israel să crească.

Fondul de investiții intenționează să sprijine un număr total de 15-20 de companii, cu o dimensiune medie a investițiilor de 10 milioane până la 30 milioane de dolari, în afaceri din Europa care dezvoltă software-uri pentru întreprinderi, aplicații fintech și tehnologie pentru digitalizarea domeniului sănătății, scrie TechCrunch.

De la lansarea primului său fond de investiții european în 2010, Eight Roads Ventures a investit în afaceri precum firma de analiză pentru marketeri din Israel — AppsFlyer și site-ul de vânzare de mobilă — Made.com — din Londra.

Lansarea fondului de 375 de milioane de dolari vine după ce și alte astfel de companii europene au anunțat că vor investi în startup-uri, scrie Bloomberg. Anul trecut, Atomico, condus de Niklas Zennstrom, a lansat un fond de 765 milioane de dolari, iar în 2016 Accel Partners a anunțat că are disponibili 500 milioane dolari pentru investiții în startup-uri din Europa.

Davor Hebel, managerul fondului de investiții european, a afirmat că Eight Roads Ventures caută afaceri care au trecut deja de o serie de finanțări și au avut până la 50 de angajați, dar au intenționat să crească la 1.000 de angajați sau mai mult.

Potrivit managerului, există mai puține fonduri de investiții care să sprijine afacerile aflate în acest stadiu în Europa și în Israel, în comparație cu cele care sunt la început de drum. Există, de asemenea, o diferență de competențe în Europa în ceea ce privește know-how-ul pentru a construi companii de tip scale-up, a menționat managerul.

Parallax

Vizualizari
1831
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Robert George
Pirlea
Buna ziua ,

Ma numesc Pirlea Robert George locuiesc in Bucuresti si citesc foarte frecvent site-ul si am vazut aceasta tema si as dori sa adaug un comentraiu referitor la articolul publicat de dumneavoastra:

De ce s-au plătit așa de puțini bani antreprenorilor și unde s-au produs blocajele?
Beneficiarii se plâng că nu ajung la finanțări, din cauză că sunt blocaje la bănci și la Fondul de Garantare...... insa În cazul unora, creditul-punte se aprobă cu dificultate, chiar și în trei-patru luni, iar între timp le expiră certificatele de garantare și trebuie să o ia de la capăt cu dosarul.

Fondul de Garantare spune că blocajele sunt la bănci și la Fondul de Contragarantare !!!!??

...

Va multumesc
Pirlea Robert George

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri