Raluca Abrihan

Posibilităţi de finanţare pentru firme IT româneşti, de la instituţii publice din Dubai

Thumbnail

Dubai Future Accelerator deschide un program de aplicații prin care firme, startup-uri şi antreprenori îşi pot înscrie proiectele de tehnologie pentru finanţări de la 12 parteneri guvernamentali din Dubai, printre care Poliția, Autoritatea de Transport și Drumuri, Autoritatea pentru Apă și Electricitate, compania de transport aerian Emirates Airlines.

Finaliștii vor beneficia de un program intensiv de 9 săptămâni care va include sesiuni de mentorat, colaborarea cu organizații publice și private de nivel înalt. Câștigătorii competiției vor primi la final sprijin pentru implementarea proiectelor propuse. Aplicațiile pot fi trimise până pe 12 august la https://dubaifutureaccelerators.com/en/challenges-info/.

Firmele, antreprenorii și start-up-urile din România sunt invitati să se alăture acestei competiții de idei și să concureze cu alți actori internaționali până duminică, 12 august.

Cei selectați vor intra într-un proces prin care vor afla mai multe detalii direct de la partenerii instituționali, vor dezbate pe marginea soluției propuse, vor defini și vor prezenta proiectul în fața factorilor relevanți de decizie, vor dezvolta proiectul într-o formă finală în urma feedback-ului primit din partea entităților guvernamentale, iar câștigătorii vor semna înțelegeri contractuale care le vor oferi capacitatea concretă de implementare.

Bogdan Savonea este un tânăr antreprenor român și câștigătorul ediției din 2017 a competiției internaționale Techstars desfășurate la Dubai. El lucrează în Aria 2071 de aproximativ 6 luni pentru a-și dezvolta planul afacerii premiate - TPS Engage – o idee care își propune să democratizeze utilizarea panourilor publicitare digitale din întrega lume.

Simplul fapt de a fi prezent în Aria 2071 dă posibilitatea unui start-up de a se conecta pe loc cu entități publice și private de top. Acest lucru este esențial pentru scurtarea etapei de „rollout” pentru un start-up. Multiculturalitatea mediului este extraordinară pentru a-ți testa ideea din cât mai multe unghiuri, oferindu-ți, în același timp, și sprijin 100% pentru a o dezvolta. Este, de asemenea, un loc foarte bun pentru afaceri pentru că ai la îndemână aceste contacte de top și poți ajunge să semnezi un contract după o discuție la cafea în care descoperi că ideea ta se potrivește perfect cu nevoia unei companii cu care te-ai intersectat acolo. Nu în ultimul rând, ai acces direct la know-how-ul marilor corporații precum EY, Microsoft, IBM etc., ei fiind colegii care împart același spațiu cu tine. Mediul de lucru, comunitatea și perspectiva de acolo sunt lucruri de neprețuit care m-au ajutat să îmi definesc modelul de dezvoltare pentru TPS Engage, pe lângă sprijinul financiar concret care mi-a fost de un ajutor imediat. Întreaga experiență este una care îți schimbă viața și îți formează mintea pentru viitor și o recomand cu toată încrederea oricărui start-up sau proiect antreprenorial care vrea să accepte provocarea!” spune Bogdan Savonea, CEO & co-fondator TPS Engage.

Pentru cei selectați în urma evaluării propunerilor trimise, toate cheltuielile legate de transport și cazare pe perioada celor 9 săptămâni de incubare vor fi suportate integral de către organizator.

Parallax

Vizualizari
664
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri