Raluca Abrihan

Finanţări în valoare totală de 135.000 euro pentru firme mici cu proiecte inovatoare în domeniul sănătăţii

Thumbnail

EIT Health deschide perioada de depunere a candidaturilor pentru trei competiții dedicate startup-urilor, cu granturi în valoare totală de 135.000 euro pentru inovatorii din domeniul sănătății care doresc să-și transforme ideile inovatoare în soluții comercializabile. Cine poate aplica.

InnoStars Awards, European Health Catapult și HeadStart Funding sunt programe de instruire și de accelerare de business ale EIT Health, care sprijină companiile sau echipele inovatoare în lansarea propriilor afaceri și le ghidează în procesul de dezvoltare a afacerilor și de intrare pe piața internațională, prin valorificarea potențialului extraordinar de inovare și a cunoștințelor de piață din rețeaua sa de companii europene de top în domeniul sănătății și farmaceutic, universități de științe naturale și instituții de cercetare.

Programul competițional și de instruire European Health Catapult, având termenul limită de depunere a candidaturilor pe data de 27 aprilie, se adresează întreprinderilor mici și foarte mici (<50 de angajați), companiilor externalizate (spin-offs) și startup-urilor deja încadrate în domeniile tehnologie medicală/biotehnologie/sănătate digitală.

Programul dezvoltă planul de afaceri al companiilor, abilitățile de negociere și prezentare și oferă acces la rețeaua de investitori internaționali EIT Health Investors Network.

Cele mai bune 15 companii pot participa la un bootcamp de 2 zile pentru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și de pitching, primii 9 finaliști regionali primind finanțare non-dilutive (fără emisiune de acțiuni) în valoare de 35.000 euro. Finaliștii sesiunii de prezentări din luna noiembrie vor participa la EIT Health Summit din Londra, unde primii 3 din fiecare categorie vor primi 20.000 euro, 15.000 euro și respectiv 10.000 euro.

  • HeadStart Funding, având perioada de depunere a candidaturilor, de asemenea, până la data de 27 aprilie, se adresează companiilor nou înființate și IMM-urilor, care își propun dezvoltarea de noi produse și servicii legate de o viață sănătoasă, îmbătrânirea activă și servicii medicale îmbunătățite. Programul sprijină candidații în parcurgerea etapelor către pătrunderea pe piață și scurtarea timpului necesar introducerii pe piață a produselor și serviciilor inovatoare, ajută la verificarea nevoii/beneficiului produsului/serviciului pentru utilizatori/clienți/plătitori/parteneri și crește posibilitatea de a atrage investiții private suplimentare.
  • InnoStars Awards se adresează întreprinderilor mici și foarte mici, companiilor externalizate (spin-offs) și startup-urilor din sectoarele de sănătate și IT care au deja un prototip sau un MVP (minimum viable product), acestea putând să își depună candidaturile până la data de 15 mai. Candidații admiși vor beneficia de consiliere și cursuri de formare, finanțare non-dilutive în valoare de 8.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri și vor avea parte de o experiență antreprenorială reală în ceea ce privește modul de prezentare a afacerii în fața unui grup de experți. Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri în urma sesiunii de prezentări, vor câștigă 60.000 euro pentru a dezvolta un MVP sau un prototip.

Cursuri de formare pentru startup-uri

Smart Ageing Bootcamp, cu o durată de 3 săptămâni, este un program european de validare care se axează pe produsele sau serviciile destinate îmbunătățirii vieții persoanelor în vârstă, vizând clienți cu vârsta de peste 50 de ani. Soluțiile pot face parte din domenii precum tehnologia medicală, biotehnologia sau sănătatea digitală și pot implica auto-gestionarea sănătății, intervenția asupra stilului de viață, depășirea pierderilor funcționale și tratarea și gestionarea bolilor cronice. Formarea presupune 11 etape pentru întâlniri cu clienții, startup-urile și investitorii și totalizează peste 500 de întâlniri.

Venture Lab este un program accelerator de patru luni, care se desfășoară în Budapesta, dedicat echipelor și IMM-urilor aflate în faza de concept, din domeniul biotehnologiei, tehnologiei medicale, e-sănătății, științelor naturale și asistenței medicale. În mod ideal, proiectele sprijinite se află în etapa de pre-incubație, incubație sau dezvoltare timpurie. Scopul instruirii este dezvoltarea competențelor de business individuale și în echipă și furnizarea de formare și educație în domeniul cercetării, în vederea dezvoltării oportunităților de afaceri.

Go2China este un program pentru startup-urile mature și IMM-urile care vizează China. Programul oferă cunoștințe privilegiate, acces la CR-uri, factori cheie de luare a deciziilor și reprezentanți de nivel înalt ai guvernului din Shenzhen. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 14 mai.

Thumbnail

EIT Health este o iniţiativă susținută de Comitetul European și Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT)

Parallax

Vizualizari
1066
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri