Claudiu Zamfir

Inovație umanitară: Românii pot dona copiilor bolnavi bani cu cardul sau ceasul contactless

Thumbnail

Românii pot dona acum câte 5 lei cu cardul sau accesorii de plată, ca brățara sau ceasul contactless, prin aparate POS amplasate de Banca Transilvania, pentru ajutorarea copiilor bolnavi și a tinerilor din medii sociale modeste.

Potrivit unui comunicat remis StartupCafe.ro, Banca Transilvania a lansat opțiunea Donații contactless prin intermediul POS-urilor dedicate.

Premieră în România, aceasta încurajează solidaritatea şi implicarea socială, aşa încât – cu ajutorul comunității, Asociației Little People şi fundației Clujul Are Suflet - să poată fi ajutați cât mai mulți copii bolnavi şi tineri care provin din medii sociale modeste, mai spune BT, în comunicat.

Banca va avea într-o primă etapă 40 de POS-uri pentru donații în tot atâtea sedii BT din țară, la care se adaugă cele ale partenerilor Asociației Little People, prezente la diferiți comercianți. 5 lei este suma care poate fi donată de fiecare dată cu cardul contactless emis de orice bancă sau cu unul dintre accesoriile de plată din colecția BT Pay: aplicația cu acelaşi nume, stickerul, brățara sau ceasul contactless.

POS-urile pentru donații sunt furnizate de Ropeco.

„Prin posibilitatea de a dona contactless cu ajutorul POS-urilor dedicate oferim o alternativă modernă unui obicei tradițional, cel de a face donații. Ca parte a comunității, ne bucurăm să aducem tehnologia inclusiv în proiecte de implicare socială. Am numit aceste POS-uri speciale <cutii cu zâmbete> pentru că acest lucru ne dorim: să ajutăm împreună copiii şi tinerii să aibă o viață mai bună”, a spus Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

23,11 milioane de lei a fost contribuția Băncii Transilvania în cursul anului 2017 pentru activități de implicare şi responsabilitate socială.

 

Parallax

Vizualizari
310
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri