Smile Media

PNRR C11 I7 – Digitalizarea producției de filme: Goodwill Consulting a depus 70% din proiectele cu șanse la finanțare- [P]

Razvan galatan

Luni, 30.01.2023, Ministerul Culturii a dat startul sesiunii de înregistrare a proiectelor pe apelul PNRR C11 I7 - Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme. Obiectivul general al liniei de finanțare este de a consolida capacitatea IMM-urilor în producția și distribuția de filme și de a accelera tranziția digitală a producătorilor și distribuitorilor de filme din România prin creșterea capacităților de producție digitală, distribuție, marketing și promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.

Sesiunea este deschisă până în 23.03.2023, dar având în vedere că dosarele de finanțare vor fi evaluate în ordinea cronologică a depunerii acestora în platforma informatică a MIPE, până la epuizarea bugetului alocat apelului de proiecte (a se înțelege primul venit – primul servit), a fost vital pentru solicitanți să înregistreze proiectele în primele minute.

Goodwill Consulting se poate mândri cu un real succes în cadrul apelului: 70% din proiectele depuse și care sunt pe locuri finanțabile în cadrul bugetului inițial (5 milioane de euro) au fost inițiate de către echipa Goodwill. În cifre, Goodwill Consulting a înregistrat 42 din primele 60 de proiecte la nivel național. Între timp, până la publicarea acestui material, numărul proiectelor depuse a ajuns la 175.

Directorul Operațional al Goodwill Consulting, Răzvan Gălățan, a explicat că: „această performanță subliniază angajamentul nostru față de sectorul cultural și de sprijinirea acestuia în procesul de digitalizare. Suntem convinși că acest apel va avea un impact pozitiv asupra sectorului cultural și suntem nerăbdători să vedem rezultatele finale ale proiectelor noastre. Am avut un mare avantaj în timpul depunerii pentru că avem un număr mare de consultanți de specialitate la nivel național și astfel am putut aloca un consultant dedicat pentru fiecare proiect înregistrat. Felicit întreaga echipă pentru dedicare și reușită și mulțumesc clienților pentru încrederea acordată companiei noastre.”

Printre proiectele înregistrate de Goodwill Consulting, se regăsesc și nume premiate, consacrate și celebre din industria de film românească, precum (în ordine alfabetică): Bob Rădulescu, Dorian Boguță, Codin Maticiuc, Grig Chiroiu sau Mircea Popa.

Bob Rădulescu și Irina Rădulescu, în urma sesiunii rapide, au comentat prima lor experiență cu fondurile nerambursabile în stilul caracteristic:

Fiind prima dată când solicităm o formă de finanțare, și pentru că ne dorim mult să realizăm niște proiecte îndrăznețe, ne-am simțit ca și cum ne pregăteam pentru un examen. În ziua depunerii proiectelor am trăit exact aceleași emoții prin care treci atunci când trebuie să dai un răspuns corect într-un timp cât mai scurt. Dacă nu era echipa de la Goodwill, probabil că am fi renunțat la finanţare înainte să o cerem. Sprijinul lor, răbdarea și disponibilitatea de a ne fi alături și de a răspunde la toate întrebările noastre (multe și stupide) demonstrează că Goodwill nu este doar o simplă denumire a firmei, ci este chiar modul în care-și tratează clienții: cu Bunăvoință!

Bob Radulescu

Bob Rădulescu a vizitat în cadrul evenimentului Noaptea Companiilor 2019 sediul Goodwill din Cluj-Napoca. Nimeni nu se aștepta la vremea respectivă la pandemie, război, PNRR sau finanțare pentru filme.

Un alt clujean îndrăgit de publicul din România, Mircea Popa (Bravo), a conchis că:

Nu am avut emoții pe parcursul depunerii pentru că am avut mai multe întâlniri online cu cei de la Goodwill, în cadrul cărora ne-au oferit răspunsuri la toate întrebările și suportul necesar pentru ca procesul să fie cât mai ușor. În cazul în care se va aproba finanțarea, sprijinul va fi investit în proiecte noi de film.

Amintim că printre filmele realizate de solicitanții în cadrul acestei sesiuni se regăsesc: Mirciulică, Două lozuri, Urma, Trăsniți în NATO, EPIC Show, Unguru Bulan, Haurențiu, Miami Bici.

 

Microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii pot depune proiecte și în cadrul unei alte linii de finanțare care sprijină digitalizarea companiilor, tot prin PNRR și tot pentru finanțări de până la 100.000 de EUR.  Specialiștii Goodwill din fiecare județ al țării stau la dispoziția antreprenorilor pentru a-i ghida în acest proces. Link pentru a cere consultanță gratuită.

Parallax

Vizualizari
3055
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 412
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri