Claudiu Zamfir

UPDATE. Lansare Program Rabla 2022: data și noile ghiduri publicate în Monitorul Oficial

Thumbnail

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat o nouă dată de lansare a Programeleor Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022, iar joi au fost publicate și noile ghiduri de finanțare în Monitorul Oficial.

UPDATE: începând de vineri, 4 februarie 2022, persoanele juridice care doresc participarea în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Rabla Clasic) şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus) vor putea accesa aplicaţia informatică pentru crearea conturilor de utilizatori.

Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul Programelor Eficiență energetică în clădirile publice, Iluminat Public și Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, rămân valabile și pot fi utilizate pentru accesarea  aplicației informatice în vederea participării în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Persoanele fizice se pot adresa de marți, 08.02.2022, producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar din aceeași dată, persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate solicitanților sunt disponibile pe site-ul AFM.Listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunile programelor.

   

  Comunicat Programul Rabla 2022 by claus_44 on Scribd

  ---

  Știrea inițială:

  „Cel târziu” pe 8 februarie 2022 se vor lansa programele prin care firmele și persoanele fizice își vor putea cumpăra mașini noi, convenționale și electrice, cu vouchere valorice de la stat, înurma casării automobilelor vechi.

   "Ghidurile pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial în data de 02.02.2022. Ulterior publicării se vor lansa Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022, cel târziu pe 8 februarie", a anunțat joi AFM, într-un comunicat oficial transmis StartupCafe.ro.

  Joi, 3 februarie 2022, au fost publicate în Monitorul Oficial:

  •  Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului  auto național 2020—2024 (aprobat prin Ordinul 180/2022 al ministrului mediului, apelor și pădurilor privind modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 324/2020).
  •  Ghidul de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020—2024 ( Ordinul 179/2022 al ministrului mediului, apelor și pădurilor privind modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 323/2020).

  Consultă mai jos  Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului  auto național 2020—2024:

   

  Ghid Rabla 2022 by claus_44 on Scribd

   

  Consultă mai jos  Ghidul de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020—2024:

   

  Ghid Finantare Masini Electrice by claus_44 on Scribd

  Parallax

  Vizualizari
  12573
  Conţinut
  Parerea ta despre articol
  Adauga comentariu
  poza de profil
  Filip
  One
  Nu era o lege noua care spunea ca institutiile nu mai au voie sa ceara documente care sunt disponibile la alte institutii ale statului? Sa vezi cum e dosarul pentru Rabla: nu dpar ca trebuie certificate de la anaf, taxe si impozite locale si cazier fiscal, DAR ITI TREBUIE CERTIFICAT DE LA AFM! Adica ceri de la AFM un certificat ca sa-l incarci in platforma AFM-ului. Geniala Romania, jur!

  - Ultimele știri -

   


    Ultimele știri