CZ

Noi credite bancare pentru IMM, cu garanție de stat

Thumbnail

O bancă din România susține că va acorda firmelor mici și mijlocii credite cu garații de la stat de până la 80%, fără a mai solicita IMM-urilor alte garanții mobiliare sau imobiliare, se arată într-un comunicat remis marți StartupCafe.ro.

Potrivit comunicatului, OTP Bank Romȃnia a încheiat un parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) pentru un nou instrument de garantare, intitulat OPTIMM.

Cele două instituții financoare spun că acest instrument facilitează accesul clienților IMM la produsele de finanțare destinate activității curente.

Astfel, clienții OTP Bank ”pot beneficia de garanția emisă de FNGCIMM, de maximum 80% din valoarea produselor de finanțare acordate, fără solicitarea altor garanții mobiliare sau imobiliare” - susțin banca și fondul, în comunicatul de presă comun.

Prin acest instrument de garantare ar urma să fie sprijiniți clienții persoane juridice care nu dispun de garanții suficiente pentru accesarea unei finanțări.

Potrivit sursei citate, condițiile la aceste credite petru firmele mici și mijlocii vor fi:

  • Procent garantat de maximum 80% din valoarea finanțării, în cazul finanțării activității curente, inclusiv scrisori de garanție bancară;
  • Nu se solicită garanții reale, astfel clienții pot accesa rapid o soluție de finanțare, fără costuri suplimentare, necesare constituirii garanțiilor;
  • Valoarea maximă a unei garanții individuale emise în baza parteneriatului este de  200.000 lei (sau echivalentul în valută), pentru finanțări de maximum 250.000 lei (sau echivalentul în valută);
  • Garanțiile aferente finanțărilor cu destinația capital de lucru, inclusiv scrisori de garanție bancară pot fi acordate pe perioade de maximum 24 luni, respectiv pentru finanțări a căror valabilitate nu depășește 23 luni. Prelungirea acestor garanții se va face pe perioade consecutive de maximum 24 de luni;
  • Termen de răspuns rapid și costuri reduse din partea FNGCIMM, pentru emiterea garanției;
  • Consultanță de specialitate gratuită din partea OTP Bank, prin suportul acordat în alegerea variantei optime de finanțare.

În condițiile în care în prezent Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acordă masiv garanții de stat pentru persoanele fizice care își cumpără locuință în programul Prima Casă,  directorul FNGCIMM, Alexandru Petrescu, spune că instituția financiară a statului se reorientează către mediul de afaceri.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în optica reorientării politicii sale instituționale către mediul de afaceri, a  creat un produs de garantare calibrat pe nevoile antreprenorilor și adaptat la provocarile actuale ale pieței” - a spus Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM, citat de comunicat.

Parallax

Vizualizari
1774
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri