Redactia StartupCafe.ro

Credit BT de 21 milioane EUR pentru dezvoltatorul Amber Forest

Thumbnail

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete, Amber Forest, a obținut o finanțare în valoare de 21 milioane euro de la Banca Transilvania.

Finanțarea reprezintă un credit de investiții pentru dezvoltarea a 294 de locuințe verzi din prima etapă a proiectului Amber Forest, care au un cost de construcție de aprox. 57,5 milioane euro, a precizat, luni, Alesonor, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Obținerea capitalului de dezvoltare reprezintă o reconfirmare a valorii și încrederii pe care instituțiile financiare o au în proiectul Amber Forest, singura suburbie completă din România. Amber Forest cuprinde aproximativ 500 de vile verzi şi 200 de apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Suburbia va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterschool, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

„Locuințele Amber Forest sunt primele locuințe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în același timp construcții de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generație şi smart home, locuințele Amber Forest sunt o investiție sigură, reconfirmată de obținerea de la Banca Transilvania a capitalului pentru dezvoltarea primelor vile şi apartamente verzi, eficiente energetic”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner al Alesonor.

 

„Ne bucurăm să fim parte din acest proiect, destinat dezvoltării locuințelor eficiente energetic conform celor mai recente standarde europene. Finanțarea acestui tip de proiecte face parte din strategia de dezvoltare durabilă a Băncii Transilvania, iar fiecare client, prin specificul său, ne ajută  să ne consolidăm pas cu pas competențele ESG specifice care derivă din rigorile standardului energetic NZEB. Ne dorim să vedem cât mai multe proiecte de acest fel în România deoarece la BT avem un angajament ferm privind susținerea comunității și mediului.”,  a afirmat Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Întreg procesul de obținere a finanțării a fost unul complex, evaluat de Banca Transilvania și gestionat împreună cu o echipă de consultați: Filip & Company pentru servicii legale și Redevo Solutions pentru servicii de consultanță financiară.

„Suntem încântați să sprijinim din nou echipa Alesonor în legătură cu dezvoltarea unui proiect de referință, formator de comunitate modernă și cu impact pozitiv asupra mediului. Amber Forest ne dă speranță pentru un viitor modern pentru România bazat pe respect pentru mediu, dezvoltare durabilă și grijă pentru ce transmitem mai departe, generațiilor viitoare. Mulțumim clientului nostru pentru oportunitatea de a contribui la implementarea sa și în general pentru încrederea acordată. Mulțumim, de asemenea, Băncii Transilvania, în care am găsit, ca întotdeauna, un partener constructiv și cu interes specific în aceleași valori durabile”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener în cadrul Filip & Company.

 

„Ne bucurăm că am fost selectați de către echipa Alesonor pentru un proiect unic în care credem cu tărie și că prin serviciile și expertiza Redevo Solutions am contribuit la obținerea acestei finanțări, care va asigura edificarea primei faze din acest proiect de referință pe piața imobiliară din România”, a declarat Ștefan Oană, Managing Director al Redevo Solutions.

Suburbia Amber Forest oferă peste 20 de tipuri de vile începând cu 2 dormitoare și, de asemenea, 14 tipuri de apartamente începând cu 2 camere, în clădiri joase răspunzând multiplelor nevoi și preferințe.

Peste 350 de locuințe verzi Amber Forest au fost deja vândute, iar construcția a demarat la începutul acestui an.

Despre Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens şi suburbiei Amber Forest:

De peste 19 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, care îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură.

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux, care au la bază principiile designului bioclimatic și aplică cele mai performante standarde energetice din lume. Complexul Amber Gardens a impus compania Alesonor ca cel mai important dezvoltator rezidențial de vile din România, și, în același timp, ca un promotor al clădirilor verzi, eficiente energetic.  

Alesonor are în componenţa echipei arhitecţi, ingineri, constructori, manageri de proiect, experţi financiari, analişti de piaţă, spcialişti de vânzări, marketing şi PR, implicaţi de peste trei ani în proiectarea primei suburbii verzi din România.

Parallax

Vizualizari
665
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 951
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri