Claudiu Zamfir

Condiție pentru firme, să li se amâne ratele: creșterea costurilor cu cel puțin 25%

Thumbnail

Firmele românești care au suferit creșteri de costuri de cel puțin 25% față de anul trecut, precum și persoanele fizice care se confruntă cu creșteri de cheltuieli cu 25% pe familie vor putea beneficia de amânarea ratelor la bănci, potrovit unei noi măsuri plănuite de guvernanți.

„Criteriul principal sau schimbarea de paradigmă faţă de moratoriul din 2020 este creşterea cheltuielilor sau costurilor. În pandemie, criteriul principal a fost scăderea veniturilor. Deci acum vom avea ca şi criteriu creşterea cheltuielilor per familie sau creşterea costurilor per companie cu 25% faţă de perioada anului trecut şi la companii, evident, va fi raportat la costurile referitoare la utilităţi, pentru că ne încadrăm şi în situaţia care a apărut între timp practic costul lunar e afectat de preţurile de la energie, de la combustibil, dar şi de la alte materii prime”, a explicat miercuri ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, citat de News.ro.

Pentru aceasta, Guvernul trebuie să dea o ordonanță de  urgență, iar Banca Națională să emită norme metodologice.

„Procedura va fi destul de simplă, dar acesta va fi criteriul pe care l-am agreat împreună cu sistemul bancar. Această ordonanţă va fi avizată şi de către BNR care va emite şi o metodologie, iar în această ordonanţă vom avea şi un punct de vedere de la Asociaţia Românilor a Băncilor raportat la momentul acesta”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Parallax

Vizualizari
418
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri