Claudiu Zamfir

Competiție IT cu premii de 1.500 - 5.000 dolari, organizată de românii de la TypingDNA

Thumbnail

IT-iștii români pot participa la o competiție internațională de programare, organizată online de startup-ul româno-american de securitate digitală TypingDNA, la care se pot câștiga 3 premii în bani, de 1.500, 3.000 și 5.000 de dolari.

Înscrierile la TypingDNA Hackathon se fac AICI până pe 31 octombrie, ora 24.00, ora României. Aplicanții trebuie să încarce și un video, de maximum 5 minute, de prezentare a soluției lor software propuse în concurs.

Sunt așteptate soluții de identificare a persoanelor pornind de la modul în care acestea scriu la calculator, la telefonul mobil sau alte dispozive digitale. Soluțiile trebuie să aibă la bază API-ul TypingDNA.

Pot fi realizate diverse proiecte, cum ar fi un site sau o aplicație de mobil, de exemplu.

Principalele criterii de punctare sunt inovația, experiența de utilizator (UX), impactul soluției, implementarea tehnică.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 16 noiembrie 2020.

Pentru mai multe detalii pentru cerințele care trebuie îndeplinite pentru participarea la hackathon, citiți cu atenție regulamentul.

Startup-ul TypingDNA a fost fondat în anul 2016, în România, de Raul Popa, Cristian Tamaș și Adrian Gheară. Compania și-a mutat sediul la New York după ce a fost acceptată în acceleratrul de afaceri Techstars, în 2018.

În cei 4 ani de existență, TypingDNA a obținut investiții de 8,8 milioane de dolari, conform datelor de pe Crunchbase.com. Cea mai recentă rundă de finanțare, de 7 milioane de dolari, din ianuarie 2020, a fost condusă de Gradient Ventures, fond de investiții al Google axat pe inteligență artificială.

Startup-ul pornit la Oradea a conceput o soluţie de securitate digitală bazată pe modul în care tastează utilizatorii (biometria tiparului de tastare).

TypingDNA a dezvoltat algoritmi proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia scriu la tastatură. Printr-un proces de observare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Această tehnologie, cunoscută sub numele de biometrie a tiparului de tastare, permite aplicațiilor existente - cum ar fi autentificarea persoanelor pentru acces, detectarea fraudei, recuperarea parolelor și testele de evaluare online  în domeniul educației - să  verifice mai sigur utilizatorii decât formele tradiționale de autentificare cu doi factori.

Parallax

Vizualizari
914
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri