Adi Iacob

O companie susținută de Google și miliardarul Richard Branson lansează un fond de investiții pentru startup-uri de criptomonede

Thumbnail

O companie britanică de blockchain, susținută de Google și Sir Richard Branson, a strâns 50 milioane de dolari pe care intenționează să-i investească în startup-uri din industria criptomonedelor

Firma Blockchain (a nu se confunda cu numele tehnologiei) este una dintre companiile de top din industria criptomonedelor, din Europa. Fondată în 2011, afacerea a strâns peste 70 de milioane de dolari de la sponsori, printre care Google Ventures, compania Virgin a lui Sir Richard Branson și fondul european de investiții Lakestar, potrivit Yahoo! Finance.

Noul fond de investiții va fi condus de Sam Harrison, care s-a alăturat Blockchain în iulie 2018, după ce a lucrat pentru Naspers Ventures - fondul de investiții care controlează în România afaceri de comerț online ca eMag, OLX sau Autovit.ro.

Acest lucru pare să fie confirmat de profilul de LinkedIn a lui Harrison, care a adăugat la experiența sa faptul că a „co-fondat Blockchain.com Ventures - fond investiții de 50 milioane dolari”. De asemenea, Harrison afirmă că fondul a investit deja în startup-uri crypto precum Origin Protocol, Coindirect, Sliver.tv și Nodle.

Reprezentanții Blockchain au refuzat să comenteze informațiile.

Blockchain dezvoltă portofele electronice pentru criptomonede și vinde date pe piețele de monede digitale. Compania este unul dintre cei mai mari furnizori de portofele electronice pentru criptomonede din lume, cu peste 40 de milioane de crypto-wallets active.

Antony Jenkins, fostul CEO al băncii britanice Barclays, face parte din consiliul de administrație al Blockchain, iar fostul premier al Regatului Unit, David Cameron, a partiipat la deschiderea noului sediul al companiei din Londra în 2017.
 

Parallax

Vizualizari
714
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri