Claudiu Zamfir

Fermierii români vor putea vinde produse bio într-un mare lanț de hipermarket-uri

Thumbnail

Un mare lanț de hipermarketuri prezent pe piața românească a anunțat joi că ar urma să preia produse bio de la fermieri români, printr-un program național dedicat acestora.

Începând din luna martie 2019, Carrefour România spune că inițiază un program integrat de susținere a fermierilor români care vor să treacă de la agricultura convențională la un model de business de tip producție BIO/ecologică.

Potrivit unui comunicat al lanțului de hipermarket-uri, remis StartupCafe.ro, programul va oferi „un angajament pe termen lung, deschis oricărui fermier român care dorește să fie certificat BIO, prin care Carrefour va oferi suport direct pe toată durata procesului de conversie”.

Prin noul „program național pentru susținerea conversiei fermierilor români la Agricultura BIO și promovarea produselor BIO românești”, Carrefour afirmă că va oferi fermierilor români un pachet care cuprinde:

  • acoperirea costurilor în vederea obținerii certificării în primul an;
  • consultanță la cerere, oferită prin parteneri specializați, pentru elaborarea dosarului;
  • contracte ferme pentru preluarea producției la prețuri competitive pentru perioada în care agricultorul nu deține certificare BIO, dar se află în procesul de conversie către aceasta;
  • contract ferm de preluare a producției 2 ani după obținerea certificării;
  • schimb de experiență cu parteneri care au trecut deja prin acest proces;
  • campanii de promovare a produselor și producătorilor români BIO.

Producătorii care își doresc să respecte regulile impuse în agricultura ecologică, conform verificărilor făcute de organismele autorizate, pot aplica în cadrul programului atât în hipermarketurile Carrefour, cât și online, pe platforma www.crestemromaniabio.ro.

În România, grupul  francez Carrefour are 358 de magazine fizice în toată țara, precum și un portal unic de comerț online.

Producția și vânzarea bio sunt o afacere la modă, dar România nu stă bine deloc la agricultura ecologică. Potrivit datelor Eurostat pe anul 2016, ca pondere a suprafețelor agricole cu culturi organice, țara noastră este sub Bulgaria sau Ungaria, de exemplu.

În anul 2016 România avea 227.000 de hectare cultivate cu plante organice, reprezentând numai 1,7% din suprafața agricolă totală a țării. România este pe penultimul loc în UE, mai jos ca noi fiind Malta, o țară foarte mică, irelevantă din punct de vedere agricol.

Parallax

Vizualizari
2496
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri