Claudiu Zamfir

Burse de câte 5.000 Euro pentru profesori români, de la firme IT

Thumbnail

12 cadre didactice din România vor putea câștiga câte o bursă în valoare de 5.000 de euro, din partea unor firme IT membre ale Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, a informat, miercuri, ANIS, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .

Data-limită de înscriere la Bursele ANIS 2019 este 15 septembrie 2019. Pentru înscrieri descărcați și completați acest formular. Candidaturile se trimit pe e-mail la adresa: office@anis.ro .

Companiile care contribuie la aceste premii sunt: Adobe România, Atos IT Solutions and Services, Bitdefender, Cornerstone Technologie CST, DB Global Technology, Endava România, ENEA Services Romania, Qualitance și Wipro.

Programul Burse ANIS, ajuns la a doua ediție, a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa asociației şi a reprezentanţilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice şi a tehnicilor de predare inovative, precum şi introducerea în curricula universitară a celor mai noi evoluţii din industrie.

Programul se va derula la nivel naţional, câştigătorii beneficiind de câte o bursă în valoare de 5.000 euro.

Condiții pentru cadrele didactice

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie:

  • să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector sau asistent universitar,
  • iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani.

Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în cel puțin unul dintre domeniile:

  • Big Data,
  • Cybersecurity,
  • Inteligență Artificială (AI),
  • Fintech,
  • Health Tech ,
  • Machine Learning (ML),
  • Internet of Things (IoT),
  • Tech for All (încurajarea domeniului STEM și în facultățile non-IT în vederea construirii de produse software).

De asemenea, la ediția Bursele ANIS 2019 se vor putea înscrie  în cursă și asistenții universitari care pot propune soluții  pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca premiul să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari).

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2019, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate AICI și la finalul artcolului.

„La prima ediție am avut 35 de proiecte înscrise și ne-a fost dificil să alegem numai zece, ideile și proiectele propuse de cadrele didactice au fost la un nivel foarte ridicat. Din acest motiv, anul acesta am decis să acordăm 12 burse tinerilor profesori. Succesul primei ediții a determinat o deschidere și mai mare din partea companiilor și ne bucurăm că am adunat un fond de 60.000 euro. Toate părțile implicate - companiile, cadrele didactice, conducătorii universităților - au înțeles că numai printr-o colaborare strânsă între industrie și mediul academic putem genera performanță în sistemul de educație”, a declarat Gabriela Mechea, director executiv ANIS.

Câștigătorii primei ediții a programului Bursele ANIS sunt conferențiari, șefi de lucrări și lectori în cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universitățile Politehnica din București și Timișoara, ASE, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Programul Bursele ANIS se va derula anual, având ca obiective pe termen lung stimularea cadrelor didactice şi aducerea celor mai noi competențe și abilități în sfera educaţională, precum şi a dialogului dintre industrie şi mediul academic.

Regulament - Bursele ANIS 2019:

Regulament _ Program Burse 2019 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1164
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri