Denisa Crăciun

BT și 2 organizații construiesc un centru pentru copiii din mediul rural

Thumbnail

Banca Transilvania și alte două organizații construiesc un centru de zi în județul Argeș, în care, anual, circa 200 de copii din mediul rural vor avea o șansă la educație și acces la servicii medicale. 

BT împreună cu Fundația Conservation Carpathia și Asociația Casa Bună construiesc centrul ”Casa Bună” în localitatea Nucșoara, unde copiii vor avea acces la internet, vor face sport, meditații, vor studia pentru școală și, de asemenea, vor beneficia de consultații medicale.

„Ceea ce facem acum la Nucșoara este un prim pas și ne bucurăm că punem umărul să ajutăm un grup de oameni inimoși, care fac lumea din jurul lor mai bună. Încrederea pe care românii o au în noi ne obligă să facem tot ceea ce putem ca România să fie locul pe care ni-l dorim - o țară în care avem grijă de cei vulnerabili şi în care respectul pentru natură și dezvoltarea economică merg mână în mână. Felicitări, Fundaţia Conservation Carphatia, pentru tot ce aţi realizat până acum,  sunteţi un exemplu de dezvoltare sustenabilă”, a spus Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

De cealaltă parte, Valeriu Nicolae, fondatorul Asociației Casa Bună spune că centrul „va ajuta mii de copii din mediul rural” și subliniază că Nucșoara „suferă de aceleași probleme ca majoritatea localităților rurale mici de la munte”.

El susține că „sute de hectare de pădure au fost distruse în trecut. Îmbătrânirea rapidă a populației, lipsa de infrastructură, calitatea educației, mai ales în timpul pandemiei, lipsa de locuri de muncă, accesul la servicii medicale de calitate sunt toate probleme serioase”.

Inițiativa contribuie la îmbunătățirea vieții locuitorilor și la conservarea ecosistemului din zona Munților Făgăraș.

„[...] Suntem una dintre cele mai importante organizații de conservare a naturii din România și toate eforturile noastre au fost depuse în mod constant pentru protejarea Munților Făgăraș. Însă, pentru un viitor durabil al acestui masiv unic în Europa, avem nevoie de generații de tineri educați, cu acces la o educație de calitate, de oameni care să poată construi alături de noi comunitățile viitorului”, a spus Barbara Promberger, Director Executiv, Fundația Conservation Carpathia.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, cu o activitate de 27 de ani pe piață.

BT are peste 18% cotă de piață și 3,2 milioane de clienți, oferind soluții de online banking de ultimă generație și 500 de sedii în 180 de localități din țară.

Compania este unul dintre cele mai valoroase branduri româneşti, cu o valoare de 376 milioane de euro, conform Brand Finance (2021).

Parallax

Vizualizari
204
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri