Denisa Crăciun

BT Mic: Finanțare suplimentară de 10 milioane Euro pentru firmele mici

Thumbnail

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat companiei BT Microfinantare (BT Mic), membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, un nou împrumut, de 10 milioane de euro, pentru facilitarea accesului la împrumuturi în lei pentru companiile mici.

BT Mic este o companie care susține prin finanțări companiile mici din România și care completează rolul Băncii Transilvania de susţinere a antreprenorilor, indiferent de mărimea afacerii. Compania a fost înființată în 2016, iar până în prezent, BT Mic a făcut parte din povestea a peste 16.000 de microbusiness-uri cu peste 45.000 de angajaţi în 3.000 de localităţi şi a contribuit la creşterea anvergurii microfinanţării în rândul firmelor tinere.

Antreprenorii pot aplica rapid pentru un credit, prin chatbot-ul Raul de la BT, care poate fi accesat pe site-ul BT Mic, prin telefon, tabletă sau calculator.

BT Mic este o instituţie de creditare parteneră EFSE din decembrie 2018, iar împreună au contribuit la dezvoltarea a peste 1.200 de companii. Dincolo de zona de finanţare, EFSE şi BT Mic şi-au unit forţele pentru a susţine companiile prin programul de accelerare Start online by BT Mic, lansat în martie 2021, care a constat în consultanţă pentru scalarea afacerii în mediul digital. Datorită acestuia au fost lansate 10 business-uri online, în august 2021.

„Afacerile mici sunt, în mod particular, vulnerabile în contextul economic actual. În egală măsură, apar noi oportunităţi de business, pe care antreprenorii caută să le fructifice. Din acest motiv, pentru BT Mic rămâne o prioritate accesul acestora la finanţare şi consiliere. Împreună cu EFSE, prin această linie de credit, continuăm angajamentul nostru de a susţine creşterea responsabilă a afacerilor mici locale”, declară Cristina Sindile, Director General, BT Mic.

În ciuda provocărilor aduse de pandemie, BT Mic a finanţat începând cu martie 2020 peste 5.000 de companii mici şi a păstrat termenele de finanţare maxime, sumele şi garanţiile flexibile, dar şi timpul de răspuns de 4 zile pentru clienţii care au aplicat pentru un credit

De cealaltă parte, președintele Consiliului EFSE, Klaus Müller, spune că „suntem onoraţi să continuăm partneneriatul cu BT Mic, care a arătat până acum angajamentul nostru puternic pentru susţinerea companiilor, coloana vertebrală a economiei româneşti. Sănătatea lor are legătură directă cu o economie robustă, iar faptul că acest împrumut este în moneda locală asigură antreprenorii că sunt protejaţi de volatilitatea cursului de schimb. Având în vedere poziţia de lider a BT Mic pe piaţă, suntem încrezători că parteneriatul nostru va avea un impact semnificativ în ceea ce priveşte creşterea gradului de incluziune financiară şi oportunităţile de dezvoltare a afacerilor pentru antreprenorii din întreaga ţară”.

Despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE)

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost înființat în 2005 și are ca scop încurajarea dezvoltării economice și prosperitatea în sud-estul Europei și în regiunea de estica devecinătate prin investiții în succesul microîntreprinderilor și al întreprinderilor mici, precum și în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru întreprinderile private.

EFSE se concentrează pe a ajuta sectoarelor financiare locale să își consolideze capacitatea de a oferi finanțare responsabilă pentru acest grup țintă. Pe lângă activitățile sale de investiții prin intermediul partenerilor locali, EFSE își înmulțește impactul prin Facilitatea de dezvoltare EFSE, care oferă asistență tehnică, instruire și alt sprijin nefinanciar antreprenorilor și instituțiilor sale partenere.

EFSE a fost inițiată de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și al Comisiei Europene.

Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, EFSE își atrage capitalul de la agenții donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați.

Finance in Motion GmbH, Germania, este consilierul EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A., Luxemburg, acționează în calitate de administrator.

Mai multe informații despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est puteți vedea AICI.

Despre BT Mic

BT Mic este una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, care se adresează firmelor cu cifra de afaceri anuală de până la 1 milion de lei, din toate domeniile de activitate. Până acum, BT Mic a susţinut peste 16.000 de afaceri mici să crească. Compania oferă mai mult decât finanţare, prin promovarea clienţilor pe Blogul BT Mic, cele mai recente iniţiative fiind Start online by BT Mic, Şi eu sunt client BT Mic şi Cumpără de la o afacere mică

Parallax

Vizualizari
2373
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri