BT Mic primește, online, cereri de finanțare. Startup-ul BT a finanțat deja 10.000 de firme

BT Mic, startup-ul Băncii Transilvania dedicat finanțării afacerilor mici, primește de astăzi și online cererile de finanțare.  Startup-ul BT a finanțat până acum 10.000 de firme din toate domeniile de activitate.

 
 

Sunt 6 pași simpli pe care trebuie să-i faci dacă ești mic antreprenor și ai nevoie de finanțare pentru afacerea ta:

  1. Introduci suma de care ai nevoie
  2. Descrii, pe scurt, pentru ce ai nevoie de finanțare
  3. Introduci CUI-ul firmei (denumirea și sediul de completează automat)
  4. Introduci adresa site-ului web
  5. Completezi numele
  6. Introduci adresa de email sau numărul de telefon (pentru primirea ofertei)

BT Mic este primul creditor pentru aproape două treimi dintre clienți și, dintre antreprenorii finanțați până acum, peste 2.000 de firme aveau mai puțin de 12 luni de activitate când au apelat la finanțare de la BT Mic, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.

 
 

  • Cele 10.000 de firme înseamnă afaceri mici, de familie în majoritatea cazurilor şi au peste 20.000 de angajați în aproximativ 2.000 de localități.

  • Mai mult de 30% dintre afaceri sunt gestionate de femei antreprenor.

  • Destinația împrumuturilor este cât se poate de diversă:

    • susținerea şi dezvoltarea activității de zi cu zi,

    • achiziționarea de marfă,

    • plata furnizorilor la investiții în puncte de lucru şi/sau deschiderea unora noi,

    • achiziția de maşini,utilaje, echipamente. 

Finanțarea medie/client este de 50.000 de lei. BT Mic se adresează firmelor cu cifră de afaceri anuală de până la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare - societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activități economice, producatori agricoli.

Pentru obținerea unei finanțări, firma solicitantă ar trebui să aibă cel puțin 3 luni de activitate economică.

BT Mic a început cu o echipă de 10 persoane, iar acum a crescut de 10 ori. “După 2 ani şi jumătate de BT Mic am adunat în jurul nostru peste 10.000 de afaceri mici care ne-au ales drept parteneri şi le mulțumim pentru asta.

Am învățat multe unii de la alții. Împreună cu fiecare dintre ei discutăm despre business şi despre planurile de viitor şi tot împreună construim soluția de finanțare cea mai potrivită.

Punem mare preț pe dialog şi ne dorim să rămânem parteneri pe termen lung. Acesta este felul nostru de a fi şi ceea ce antreprenorii apreciază foarte mult la noi. Iar asta ne responsabilizează la mai mult şi la mai bine”, spune Cristina Sindile, Director General, BT Mic.

Principalele avantaje aduse de BT Mic antreprenorilor sunt următoarele:

  • avans zero,
  • abordare personalizată,
  • răspunsul este primit de clienți în maxim 4 zile lucrătoare,
  • posibilitatea de a înapoia banii într-o perioadă de până la 7 ani,

Tiberiu Moisă, Director General Adjunct, MidCorporate & IMM, Banca Transilvania: 

“Visul nostru a fost să dezvoltăm creditele pentru afaceri mici aşa cum băncile obişnuite nu o fac. În România, microfinanțarea nu este o noutate, însă cu toții am avea de câştigat dacă aceasta creşte în anvergură şi devine o soluție de impact în zona firmelor tinere.

Ce ne dorim pentru viitor? În primul rând, ca aceste afaceri să meargă bine pentru fondatorii lor! Să crească, să învețe, să transmită energia lor mai departe în economia românească. Iar pentru Banca Transilvania ne dorim să vedem în continuare pasiunea pentru business şi pentru oameni, ei sunt sursa noastră de inspirație atât la banca mare, cât şi la BT Mic”.